גיורים במבחן בג"ץ. הרב דרוקמן
גיורים במבחן בג"ץ. הרב דרוקמןפלאש 90



(חלק ראשון)

מאות בני אדם השתתפו הערב (רביעי) בהשקת ספרו החדש "רביבים" של רב הישוב הר ברכה, הרב אליעזר מלמד. ראש איגוד ישיבות ההסדר, הרב חיים דרוקמן שיבח את הרב מלמד ואמר "הקדוש ברוך הוא חנן את הרב אליעזר מלמד בלשון טובה ומחיה".



בערב ההשקה ברעננה אמר הרב דרוקמן לרב מלמד, "אשריך שזכית לכוחות כאלה, ואשריך שאתה מזכה אותנו, ואשרינו שאתה מזכה אותנו, והמשך בכוחך זה והושעת את ישראל".

חתן פרס נובל, פרופ' ישראל אומן, בירך את ראש ישיבת הר ברכה. בדבריו התייחס פרופ' אומן לאירועים האחרונים ואמר כי לדעתו קיימת בישראל משטרת מחשבות, "זה מאוד חבל", אמר אומן והזכיר כי היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, מיכאל בן יאיר אמר שמותר לאדם להפר חוק ולסרב פקודה אם הוא מוכן לקבל על עצמו את התוצאות. "התקשורת והאליטות מסכימות עם דבריו של בן יאיר רק כשמדובר בסוגיות שמאל אבל לא כשמדובר באנשי ימין".



ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) אמרה כי ראוי לשלב את ספרו החדש של הרב אליעזר מלמד בתוכנית הלימודים של משרד החינוך. חוטובלי, שהשתתפה בערב שיבחה בדבריה את פועלו של הרב, והביעה צער על הנסיון בחודשים האחרונים להכפיש את הרב מבלי ללמוד את תורתו לעומק.



(חלק שני)

בסיום הערב נשא הרב מלמד דברים ואמר, "שואלים מדוע אני משקיע את כל מרצי בכתיבה לציבור הדתי ולא משקיע מאמצים מקבילים בכתיבה לעיתונים החילונים. התשובה שלי היא שאני מאמין שהבעיות העיקריות שלנו אינן טמונות בהסברה אלא יסודות חשובים עדין לא מבוררים לנו כדבעי, יש סתירות רבות בחיינו - קריירה ומשפחה, מדינה וצבא, תורה ומדע ויחסינו לעמים השונים וכל זמן שלא נברר את הדברים האלו כראוי בתוכנו ונדע גם להגשימם בחיינו, גם אם נדע להסבירם לציבור - הרחב הקשיים יגברו עלינו. עיקר העבודה הוא בבירור העניינים והגשמתם הלכה למעשה בזה אני משקיע את מירב מאמציי. אם נעשה כך אז לא נצטרך לעסוק בהסברה כי מכול העולם יבואו לשמוע דברי אלוקים חיים".

עוד אמר כי "העיסוק בהסברה לציבור החילוני דורש מהמסביר להתאים את הרעיונות ליכולת הקיבול של הציבור, לעוות מעט את האמת שברעיונות ומחייב שימוש בשפה שונה שתובן לציבור החילוני, כבר בקבלת עול השפה השונה הרעיונות הולכים ומטשטשים. כל העוסקים בזה תבוא עליהם הברכה אך לא בזה הדברים תלויים. יהי רצון שנהיה כולנו שותפים בתהליך הזה של הגאולה".