
השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' ביקר היום (שלישי) ביחידה המרכזית מרחב הנגב, אהרונוביץ' נפגש עם מפקד המחוז הדרומי ניצב יוחנן דנינו, תנ"צ אבשלום פלד מפקד המרחב, קצינים ושוטרים מימ"ר נגב. השר שמע סקירה מקיפה ע"י מפקד הימ"ר סנ"צ יוסי כהן על פרשיות שנוהלו לאחרונה ביניהן "חוט השני" שבמהלכה נעצרו 32 חשודים בעבירות פשיעה חמורות.
בסיום הסקירה ציין השר כי "מדובר בפעילות מקצועית ומורכבת. אין ספק שתושבי הדרום צריכים להרגיש בטוחים יותר. המשטרה אחראית לספק ביטחון והגנה לכל אזרחיה". עוד הוסיף השר והתייחס לאלימות נגד השופטים ואמר כי "מדובר בחציית קו חמורה, נגביר את האבטחה ומאידך נהיה תקיפים, אגרסיביים וחסרי פשרות אל מול כל אדם שיעלה על דעתו לפגוע בשלטון החוק".
ניצב דנינו ציין כי המשטרה אחראית לספק ביטחון והגנה לכל אזרחיה, הוא הדגיש כי פעילות הימ"ר נגזרת ממדיניות אכיפה נחושה שקבעה לצורך הורדת הפשיעה, הגברת המעצרים והגשת יותר כתבי אישום. הוא ציין כי "לאט לאט אנו מצליחים להפוך את הפשיעה ללא משתלמת" ומגדילים את היקף המעצרים ואת ההעמדות לדין, אנו נשתמש בכל האמצעים החוקיים כדי לשמור על ביטחונם של התושבים".
בתום הביקור בימ"ר נגב השר ומפקד המחוז המשיכו לביקור בתחנת המשטרה בשדרות.