
הרב יעקב מדן, ראש ישיבה בישיבת הר עציון, אומר בראיון לערוץ 7, כי צריך להפסיק מייד לרדוף משפחות שאבי המשפחה שלהם עובד כפקח במנהל האזרחי, "מצד אחד מדובר בהלשנה, כי למסור מידע לשלטונות על בנייה בזמן ההקפאה זו הלשנה, והרבה פקחים שעוסקים בזה מתפרנסים מהלשנה וזה דבר לא ראוי, אך מצד שני הדרך אינה למרר את חיי המשפחה".
הרב מדן מזהיר מפני התעללות במשפחה, "בשיקולים של תועלת והפסד יש יותר חסרונות מיתרונות. צריך להיאבק בהלשנה אבל לא להתנכל למשפחה ולילדים, לדוגמא הייתה תקופה שהתנכלו לח"כ עתניאל שנלר שעושה הרבה למען ההתיישבות למרות שהוא לא נמצא בצד הנכון של המפה. התנכלו גם לאנשי שב"כ, הדבר הזה הורס את החברה וחותר תחת יסודות התורה. יש פה הלכות חמורות של הלבנת פנים ולשון הרע שזה הרבה יותר גרוע מאכילות נבילות וטריפות".
לדבריו, מי שצריך להוכיח את אותם אנשים זה רק מי שמופקד על כך, "צריכים להאמין שלאנשים יש מצפון ושיקול דעת אך לפעמים הם לא עושים את הדבר הנכון, אבל לגנות אותם ולהתנכל למשפחותיהם זה לא בא בחשבון. אולי יש רב שיכול לדבר איתם, אולי הם יסבירו שיש להם גם מטרות טובות, אתן דוגמא, לפעמים הורסים קראוון בקול תרועה ומונעים בכך הרס של מבני קבע".
הרב מדן סבור כי התנכלות למשפחות עלולה להביא להרס הקהילה, "להיכנס לוורידים של אנשים, להגיד להם לצאת מהיישוב זה עלול להרוס קהילות. באלף השנים האחרונות היו מחלוקות שגרמו להרס וחרבן של קהילות שלימות. מקרים שהביאו להלשנה אצל הפריץ והכנסת אנשים לבתי סוהר, אנשים נאלצו לברוח - וזה לא לטובתנו. אם אדם שמאלני ירצה לבוא לגור ביישוב ביו"ש שיבורך, אנחנו לא יכולים לעשות ניפוי ולחיות רק עם אנשים שחושבים כמונו".