מטרת ההצעה - ליצור הפרדה. ח"כ מטלון
מטרת ההצעה - ליצור הפרדה. ח"כ מטלוןצילום: פלאש 90

ח"כ משה (מוץ) מטלון הגיב לדבריו של סגן שר החוץ, דני איילון ואמר כי "דבריו של סגן השר איילון מבטאים היטב את רצונם ומשאת נפשם של רוב אזרחי המדינה, גם של אלו שאינם מודים בכך בפה מלא", אמר.

"שאיפתם של הח"כים הערביים להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה, ובמקביל לגרש יהודים מביתם ביהודה ושומרון לקראת הקמתה של מדינה פלסטינית הומוגנית ונקייה מיהודים, לא תתגשם לעולם".

סגן שר החוץ דני אילון אמר בראיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון, כי הדרישה מישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות "היא כמו לדרוש מהפלסטינים: ותרו על זכות השיבה". אילון הוסיף "אני חושב שהטענה לפיה ההתנחלויות מהוות מכשול לשלום היא מוגזמת. הוכחנו בעבר שההתנחלויות לא משפיעות על התוצאות, והדוגמא לכך היא הנסיגה מחצי-האי סיני ופירוק ההתנחלות ימית".