סודני בדרום
סודני בדרוםפלאש 90

הממשלה תצביע מחר (ראשון) על הצעתו של ראש הממשלה להקים גדר בגבול ישראל-מצרים על פי תכניתו של השר לביטחון הפנים אהרונוביץ'. הגדר נועדה למנוע הסתננות מסיני לישראל ותשמש גם לצורכי ביטחון כפי שהגדיר אותם צה"ל.

על פי הערכת המשטרה, מסתננים לישראל מדי שבוע בין 100-200 שוהים בלתי חוקיים דרך הגבול עם מצרים. חלקם כדי לעבוד בישראל, והיתר מוגדרים "גורמים פליליים" ופליטים מאפריקה. השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', הציע בדיון הראשוני להקים גדר רגילה בעלויות נמוכות יחסית, כדי ליצור מכשול ראשון שיעכב את תופעת ההסתננות.

בסופו של דבר הוחלט לאמץ את המודל של השר עם תוספות צה"ליות (1.5 מיליארד  עם אמצעי מכ"מים רבים באמצע המקטע כאשר בצפוני ובדרומי תהיה "גדר טיפשה").

גורמים בלשכת השר לביטחון פנים אמרו "אנו מברכים את רוה"מ על הקמת הגדר. אנו מקווים שהממשלה תאשר את ההצעה. זהו צעד ראשון בתכנית שעתידה לטפל בהיבטים הפליליים והביטחוניים של האזור".

יו"ר הועדה לעובדים זרים, ח"כ יעקב כ"ץ, קרא מאז כניסתו לתפקיד לראש הממשלה להקים גדר שתמנע את ההסתננויות לישראל. כצל'ה אף נפגש בנושא זה עם השר לעניינים אסטרטגיים, משה (בוגי) יעלון, והדגיש כי "רק גדר אלקטרונית בגבול הדרום תעצור את זרם המסתננים ותוכל למנוע את הפגיעה החמורה במאזן החברתי-דמוגרפי במדינה". כץ אמר לערוץ 7 כי "ההסתננות לישראל היא למטרה אחת, להשיג מעמד של פליט, שלפי החוק הבינלאומי אי אפשר לגרשו מהארץ".