מגיש החדשות הותיק, אריה גולן, פתח הבוקר את שידור יומן הבוקר של קול ישראל בפניה נרגשת לראשי המדינה, "רשות השידור הממלכתית קורסת, כבוד נשיא המדינה ומה אתה מתכוון לעשות בעניין הזה אדוני ראש הממשלה? האם ישנתם טוב הלילה, רבותינו הנכבדים שר האוצר ויו"ר ההסתדרות, השר הממונה ויו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת? כי אנחנו לא".
"האם אתם באמת עושים הכל כדי למנוע את האלמות והעלמות השידור הציבורי שעליו אתם נשבעים כל יום. האם מדינת ישראל תהיה מדינה טובה יותר בלי קול ישראל, בלי הערוץ 1 ורק אם כוכב שנולד לרקוד עם האח הגדול? כן, זו קריאת אס.או .אס מאולפן יומן הבוקר של רשת ב'".
הממונה על ביצוע חוק רשות השידור, יולי אדלשטיין, אמר בשבוע שעבר לקול ישראל "אפשר להתאבד כדי להגיע להסכם, אבל זה כבר יהיה מאוחר מדי. לא יכול להיות שכולנו נממן את הרשות ונקבל בחזרה עיצומים ועוד עיצומים. זה לא יימשך וזה לא איום זה באחריות".
אדלשטיין הסביר כי אינו נוהג להתראיין בכלי התקשורת של רשות השידור אבל "נסיבות חריגות מחייבות התנהגות חריגה". הוא הוסיף כי "מתנהל משא ומתן בין ההנהלה לוועדי העובדים וזה הגיע כבר לשלב שבו אדם סביר כבר לא מבין על מה מתנהל המשא ומתן. רוב הנקודות סוכמו מזמן, וכרגע זה קרב אקדחים שהביא למצב הנוכחי, כמעט אנדרלומוסיה. אנשים לא מקבלים תמורה ראויה לאגרה".
