
ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) יניח היום (ראשון) על שולחן מזכירות הכנסת הצעת חוק ולפיה ימונה מבקר לפרקליטות. בעקבות דברי עו"ד אורי קרוב והמדיניות מציע ח"כ בן ארי הצעת חוק ולפיה תוקם למעשה רשות המבקרת את הפרקליטות ויומונה מבקר עם סמכויות נרחבות אשר יבדוק את שיקול הדעת והתנהלות הפרקליטים בפרקליטות המדינה.
בן ארי אומר כי הצעת החוק היא צו השעה, "מזה שנים יש טענות באשר להתנהלות הפרקליטות. אני זוכר מאות החלטות מקוממות ומפלות ופוגעות בציבורים שאינם משתייכים לאליטה של מדינת ישראל", אומר בן ארי.
"אותי קוממה במיוחד מדיניות המעצרים של הפרקליטות כלפי עצורי גוש קטיף ואנשי ימין שחסמו כבישים. בעוד שנגד כל סטודנט שחסם כביש נסגר התיק הרי שאנשי הפרקליטות ובראשם המשנה לפרקליט המדינה שי ניצן הורו לבקש מעצר של ילדות בגיל 14 בגין אותה עבירה של חסימת כביש. דבריו של הבכיר בפרקליטות שסיפר כי גם בחקירת רצח שהייתה להם ספקות הם המשיכו בהליכים , ונאשם נשפט למאסר עולם ( ושוחרר רק לאחר שנמצאו הרוצחים האמיתיים ) מלמדת כי יש חובה להקים רשות כזאת ויפה שעה אחת קודם".

