
בית המשפט העליון דחה היום (שני) את ערעורם של המעורבים ברצח השר רחבעם זאבי הי"ד. השופטים איילה פורקצ'ה, סלים ג'ובראן ואסתר חיות דחו את ערעורם של מוחמד רימאווי, המרצה מאסר עולם לאחר שהורשע ברצח השר רחבעם זאבי, ושל סלאח עלווי, שהורשע בסיוע לרצח גנדי, ומרצה 12 שנות מאסר.
רימאוי הכחיש מעורבות ברצח וגרסתו הייתה כי הוצע לו לשמש נהג מילוט בפיגוע. עלווי, שהורשע כאמור בסיוע לרצח, טוען בערעורו כי אין חולק שניתן היה להרשיעו בעבירה של סיוע לאחר מעשה, אך לגישתו לא היה מקום להרשיעו בעבירה של סיוע לרצח.
בדחיית הערעור כתבו שופטי העליון כי "רימאוי עצמו לא ירה בשר זאבי ואף לא נכח בקומה השמינית של מלון היאט בעת הירי. אולם, הוא נטל חלק מהותי בתכנון הרצח כמי שהשתתף לצורך כך בלא פחות משלוש פגישות עם מעורבים נוספים שפעלו בתכנון הרצח ובהוצאתו אל הפועל. כמו כן שכר רימאוי בעצה אחת עם קורעאן ואסמאר את הרכב ששימש את השניים כדי להגיע אל זירת הרצח ולהימלט ממנה לאחר מעשה".
עוד נכתב כי "רימאוי אף ערך יחד עם קורעאן ואסמאר סיור מקדים בסביבת המלון. הוא בילה את הלילה שקדם לאירוע הרצח בעזריה בביתו של עלווי, רימאוי אף הגיע כמתוכנן אל חניית המלון כשהוא מצויד בתת מקלע שהוטמן ברכבו והיה נכון למלט את קורעאן ואסמאר מן המקום ולחפות על מנוסתם בירי מתת המקלע, ככל שהדבר יידרש. פעולותיו ומעשיו אלה של רימאוי הקנו לו שליטה על הפעילות העבריינית הנוגעת לרצח ומהם נובעת המסקנה כי הוא אכן השתייך למעגל הפנימי של מתכנני הרצח ומבצעיו".
בנוסף כתבו השופטים כי "רימאוי ידע כי יש לו חלק משמעותי בהוצאתה של התכנית אל הפועל; הוא היה מודע לפרטיה העיקריים ולתפקידו; הוא נטל חלק פעיל בהכנות למימושה וביקש לקדמה".
"טענתו של עלווי כי לא היה מקום להרשיעו בעבירת הסיוע וכי יש להסתפק בהרשעתו בעבירה של סיוע לאחר מעשה, אף היא דינה להידחות", הוסיפו השופטים.
באשר לערעורו של עלווי כתבו השופטים כי הוא "הלין את רימאוי בביתו בלילה שקדם לביצוע הרצח ולמחרת בשעות הבוקר המוקדמות, הסיע אותו ברכב המסחרי מביתו שבעזריה אל אזור ראס אלעמוד, כשהוא נוהג בדרכי עפר שהכיר העוקפות את מחסומי כוחות הביטחון. מעשיו אלה של עלווי היה בהם בהחלט כדי לתרום להגשמת התכנית העבריינית ובכך נתקיים לגביו היסוד העובדתי הנדרש בעבירת הסיוע".
עוד נכתב כי "העובדה שעלווי לא היה מודע לכל פרטיה של העבירה העומדת להתבצע, במובן זה שלא ידע כי מטרתו של הפיגוע היא לרצוח שר בממשלה, אין בה כדי לשנות מן המסקנה כי סייע לביצוע הרצח של השר זאבי".