איוב קרא
איוב קראפלאש 90

סגן השר לפיתוח אזורי איוב קרא משתתף היום (שלישי) בכנס אילת-אילות לאנרגיה מתחדשת. סגן השר נאם בפני מאות מבאי הוועדה לגבי חשיבות השימוש באנרגיה מתחדשת לא רק סביבתית, אלא גם גיאו-פוליטית.

סגן השר קרא אמר כי "ככל שנתמוך באנרגיה מתחדשת, נגמד את הטרור וככל שנהיה תלויים בנפט נחזק את הטרור".



השר עוזי לנדאו בירך את סגן השר על יוזמתו לייבוא מים מסוריה והוסיף כי ישמח אם קרא יצליח גם לייבא אנרגיה ממדינות ערב השונות. בוועידה משתתפים נציגים מעשרות מדינות בעולם, ביניהם שר האנרגיה של טנזניה שהזמין את סגן השר לביקור במדינתו.



סגן השר קרא אמר עוד כי "העולם החופשי רוצה לקראות את ישראל מובילה בתחום המחקר והפיתוח בתחום האנרגיה המתחדשת. החשיבות היא כמובן סביבתית, אבל ישנה גם חשיבות גיאו-פוליטית עצומה. ברגע שנבטל את תלות העולם מהנפט, ניטול את העוקץ של המדינות התומכות בטרור ונשנה את התמונה במזרח התיכון ובעולם כולו".