
ח"כ רונית תירוש (קדימה), אשר הניחה על שלחן הכנסת את "חוק יאיר לפיד" לקביעת תקופת צינון לעיתונאים, מסבירה בראיון לערוץ 7 מדוע התעוררה לחוקק את החוק דווקא עכשיו.
"כיום לפי החוק יש חובת צינון לאנשי שירות הביטחון ועובדי מדינה שצריכים לעבור תקופת צינון לפני שהם נכנסים לפוליטיקה, אין סיבה שהחוק לא יחייב גם עיתונאים, אני רואה לנגד עיני את המקרה של ח"כ שלי יחימוביץ שעשתה ניצול ציני ככתבת וראיינה את עמיר פרץ שותפה כיום למפלגה, לא יכול להיות שעיתונאי בכיר יעבוד בתקשורת ויום אחר כך יצטרף למפלגה כל שהיא, חייבים תקופת צינון לפחות של חצי שנה", טוענת תירוש.
לדבריה חייבים לשמור גם על תקשורת מאוזנת, "העיתונאים הם אנשים שראויים להיות בכנסת, אבל חשוב שיהיה שוויון הזדמנויות ושהתקשורת תשמור על האיזון שלה".
תירוש טוענת כי היא מצאה תומכים רבים להצעת החוק כולל עיתונאים שנמצאים כיום בכנסת, "דניאל בן סימון וגם ניצן הורביץ תומכים מאוד בחוק, אני לא חוששת מהברנז'ה, אם הייתי חוששת לא הייתי מחוקקת חוקים בכנסת".
לאור השמועות על פיצול בקדימה קוראת תירוש לחבריה להרגיע את הרוחות, "אני חושבת שצריך להרגיע ולחבר את השורות ולגשר בין ציפי לבני למופז".