תרופות
תרופות

בית משפט השלום בתל אביב נתן בתחילת השבוע תוקף של פסק דין להסכם פשרה בין חברת חברת פרמה פוקוס (ישראל) ובין חברת גלקסקוסמיתקליין ישראל, הנשלטת על ידי התאגיד הבינלאומי  GlaxoSmithKline Plcאשר הינו תאגיד התרופות השני בגודלו בעולם חברת פרמה פוקוס (ישראל) תבעה את התאגיד הבינלאומי בגין הפרת הסכם התקשרות .

בהתאם להסכם הפשרה תקבל התובעת, חברת פרמה פוקוס (ישראל), אשר יוצגה על ידי עו"ד ארז בי-עזר, ביצוע מחקרים רפואיים עבור חברת גלקסקוסמיתקליין ישראל בהיקף שלא יפחת מחצי מיליון ₪.

חברת פרמה פוקוס (ישראל), תבעה את תאגיד התרופות על הפרת הסכם שחתמה עימו לניטור מחקרים רפואיים בבני אדם. לטענת התובעת, חברת גלקסקוסמיתקליין, הפסיקה את ההתקשרות עמה ללא כל סיבה וללא התראה מוקדמת כלשהי.

תאגיד התרופות טען בכתב ההגנה כי על אף שהתובעת לא הפרה כל הסכם עמו, הוא זכאי להפסיק את ההתקשרות בכל רגע נתון, וזאת מכוח החוזה בין הצדדים.

על אף הטענות האמורות, התפשר תאגיד התרופות והתחייב להמשיך ולמסור לתובעת, חברת פרמה פוקוס (ישראל) , ניטור של מחקרים רפואיים בהיקף של 500,000 ₪.

על פי ההסכם, בפרק זמן של 24 חודשים יציע הקונצרן הבינלאומי לחברה הישראלית ניטור מחקר אונקולוגי אחד שלם בהיקף שלא יפחת מחצי מיליון ₪.