
שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, הנשיאה מוסיה ארד, סגן הנשיאה יעקב צבן והשופט משה סובל, דחו את בקשת הפרקליטות לדחות את פתיחת משפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, עקב יציאת עו"ד אורי קורב אשר הוביל את הטיפול בתיק לחופשה.
עם זאת, על מנת לאפשר לצוות התביעה להיערך לשינויי קבעו השופטים, כי בשלושת השבועות הראשונים לקיום המשפט תתקיים ישיבה אחת בלבד בכל שבוע ובשבועיים שלאחר מכן יתקיימו שתי ישיבות בכל שבוע. בתום תקופה זו יתקיימו כפי שנקבע מראש שלוש ישיבות בכל שבוע.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לדחות בשלושה חודשים את המשך הדיונים, בשל יציאתו לחופשה של התובע בתיק, העורך-דין אורי קורב, בעקבות התבטאויותיו נגד שופטים ובכירי מערכת המשפט.
בבקשת הדחייה נכתב כי עורך דין קורב ליווה את התיק מראשיתו והוא מצוי בפרטי הפרטים בפרשה. "היעדרו בשלב זה מהופעה בתיק יסב לפרקליטות נזק ביכולתה להציג את עמדתה לבית המשפט".
בפורום המשפטי למען ארץ ישראל שפנה השבוע לפרקליט המדינה בבקשה למשוך את בקשתו לדחיית המשפט, רואים בהחלטה הישג חשוב וקובעים "האינטרס הציבורי ניצח". בפורום תובעים מפרקליט המדינה למצות את הדין המשמעתי עם עו"ד קורב בתוך ימים ולסיים את הפרשה.
נחי אייל, מנכ"ל הפורום, אומר כי שיקול הדעת של הפרקליטות בבקשת הדחיה היה שגוי, משנרגעו הרוחות, סוגיית קורב יכולה להסגר בימים הקרובים ועל הפרקליטות לאפשר דין אמת ולא להגביר עינויי דין".
