ראש ישיבת אלון מורה ורב היישוב, הרב אליקים לבנון, חבר פורום תקנה, אומר בראיון לערוץ 7 כי אין שום סיבה להפסיק ללמוד מספריו של הרב אלון, "הפורום שלנו מדבר על דברים ספציפיים, אבל בהחלט ניתן לקרוא ולשמוע ספרים וקלטות של הרב אלון. הספרים והקלטות שלו לא עוסקים בפסקי הלכה אלא הם בעיקר דרשות לחגים, ואני לא רואה שום בעיה לעסוק בהם".

הוא אינו מצטער על עצמת החשיפה שהייתה לפרשה בתקשורת החילונית, "החשיפה הייתה הכרחית והיא הגיעה בזמן. המטרה הייתה למנוע מהציבור להיפגע. במשך שנים ניהלנו מגבלות מסוימות וברגע שהיה ברור שהמגבלות נפרצות לא הייתה שום שאלה, הרגשנו שעלולים להיפגע אנשים נוספים, היו לנו כל מיני הצעות שלא התקבלו, מה שנחשף זה רק הדברים האלמנטאריים. ישבו בפורום הרבה רבנים שהלכות לשון הרע ידועות להם, הקפדנו להוציא רק מידע שהיה הכרחי להוציא".

הוא משוכנע שהרב אלון לא יתבע את רבני פורום תקנה, "אני לא מאמין שהרב אלון יעמיד למשפט את הרבנים  ליכטינשטיין ואריאל רבותיו. ההחלטה של הפורום הייתה על דעת כל הרבנים ולא הייתה אפילו דעת מיעוט אחת, ידענו שתהיה רעידת אדמה אבל אני משוכנע שהציבור שלנו נבנה ויבנה מהפרשה הזאת".