בתנועת אומ"ץ מוחים על כינוסה של "ועדת הרביזיה" בלשכת עורכי הדין לדיון בשינוי הסעיף עליו עבר לכאורה השר דן מרידור בייצוג גאידמק.
במכתב שנשלח ליו"ר ועדת האתיקה של לשכת עוה"ד, עו"ד דרור ארד-איילון, כותב יו"ר הנהלת אומ"ץ, אריה אבנרי, כי נ"דהמנו לקרוא בימים האחרונים בכלי התקשורת כי במקביל להגשת הקובלנה המשמעתית נגד עו"ד מרידור ע"י וועדת האתיקה של וועד מחוז תל אביב בראשותו של עו"ד אפרים נווה, מקיים גוף אחר בלשכה הנקרא "וועדת הרוויזיה", שאתה עומד בראשה, דיון עקרוני בנושא עדכון סעיף 84 של חוק הלשכה, הסעיף שעו"ד מרידור מואשם בהפרתו".
"תנועת אומ"ץ רואה בהחלטתה של "וועדת הרוויזיה" לערוך ליבון וחשיבה נוספת של הנושא התערבות בוטה בהליך שיפוטי פנימי המצוי בעיצומו ומוחה על כך נמרצות", מוסיף אבנרי.
לדבריו, "לא יעלה על הדעת שגוף שיפוטי אחד בלשכה עוסק בדיון משפטי עקרוני וגוף שני נוקט לכאורה בצעד של זילות כלפיו, כאשר מנסה למצוא פתרון אלטרנטיבי כדי לרוקן את העבירה של עו"ד מרידור מתוכנה וליצור מצב חדש של חפות מראש. זכותה המלאה של לשכת עו"ד לערוך רוויזיה בסעיף זה או אחר של חוק האתיקה בנימוק של "התיישנות" או מכל סיבה אחרת, אך הדבר צריך להיעשות, לעניות דעתנו, ממועד קבלת ההחלטה החדשה ואילך ללא רטרואקטיביות".
"אנו מבקשים ממך ש"וועדת הרוויזיה" לא תקבל החלטה בנדון כל עוד שמתנהל בלשכה דיון על עו"ד מרידור ומצפים לתשובתך", חותם אבנרי את מכתבו.
