פליטים
פליטיםפלאש 90
במגזר הערבי החליטו על הקמת מאגר לערבים שירדו מהארץ וחיים בארצות שונות בעולם – כדי לדאוג שיצביעו לכנסת.

על פי הערכה ראשונית, מדובר ב-80 אלף משפחות ערביות שירדו מהארץ ורובם נמצאים בארצות הברית, קנדה ואמריקה הלטינית.



היוזמה להקמת המאגר, החלה למעשה, בתוכנית הרדיו, כוס קפה, ב"קול ישראל" בערבית (רשת ד) שמגישה אימאן אלקאסם סולימאן. במהלך התוכנית, החליט מנכ"ל מרכז מוסאא, ג'עפר פרח, שאמר במהלך התוכנית, כי בעקבות ההחלטה לאפשר ליהודים יורדים להצביע בבחירות, הוחלט להקים מאגר וסקר על מנת להגיע לאותם ערבים הנמצאים בחו"ל. 'הערבים היורדים, הם השגרירים שלנו בחו"ל ואנחנו חייבים, להגיע אליהם וליצור איתם קשר וזה מאוד חשוב" אמר פרח.



נציגת משרד הפנים אמרה בתוכנית כי על כל אחד הנמצא בחו"ל, להגיע לשגרירות או לקונסוליה הישראלית, על מנת לקבל תעודת זהות, או דרכון, ועליו להגיע לארץ ולהציג דרכון ישראלי. 



המגישה, אימאן אלקאסם, אמרה בסיום התוכנית, כי על המהגרים להכיר היטב את החוק על מנת שלא ייתקל בעתיד בבכיות חוקיות, "על הערבים שהגרו לשמור על האזרחות ותעודת הזיהוי שלהם על מנת להבטיח את שובם לארץ" – אמרה.