העיר כרמיאל
העיר כרמיאלצילום: פלאש 90

דוד הוא מדריך אמנויות לחימה תושב כרמיאל. ביומן ערוץ 7 הוא מספר על האופן בו ניסה איש מיסיון שהגיע מחו"ל להיעזר בשירותיו ואף לגייס אותו ללא ידיעתו לקירוב צעירים לאמונה בישו.

"זה התחיל כשהייתי רואה בתחנות אוטובוסים כאן בכרמיאל פלאיירים שקוראים לשוב לאמונה בישו. שמעתי סיפורים על כאלה שעברו טרגדיות של ניתוק מהמשפחה ועוד, ואז הגיע לכרמיאל אדם שהגיע מחו"ל, אדם שניסה לגרום לי להאיר את עיניי, כלשונו, באמונה בישו", מספר דוד.

האדם שהגיע לכרמיאל פגש את דוד שכאמור עוסק באמנויות לחימה וביקש את עזרתו בהקמת מועדונים לצעירים בהם ילמדו אמנויות אלה. דוד שמח והחל לסייע לו בהיערכות להקמת המועדונים עד שהבחין כיצד במהלך הנסיעות המשותפות החל אותו אדם לדבר על ענייני אמונה תוך התמקדות באמונה  בישו "הוא סיפר לי על טקסים שהוא עושה, אמר לי שהאלוקים רוצה את הדם שלנו, והבחנתי שהוא מטמיע את האמונה שלו בין המילים. הוא הוכיח בקיאות בתנ"ך, בעיקר בנביאים וכתובים. הוא התחיל להשאיר לי ברכב דפים שבהם הפניות למקומות בגמרא שבהם כתוב לכאורה שבחים לישו, תוך שהדברים שם מוצאים מהקשרם".

"בהתחלה חשבתי שמדובר ביהודי כשר, אבל לאט לאט הבנתי במי מדובר", אומר דוד המציין שבעירו כרמיאל קיים אחד המרכזים הגדולים לתנועות מיסיון. הוא מספר שעל פי תחושותיו ועל פי בדיקות שביצע נוהגים אנשי המיסיון לשלב בדבריהם מסרים היפנוטיים כאשר הם שבים וחוזרים על הניסיונות להרגיע את בני שיחם טרם השיחות על המסרים הנוצריים שאותם הם רוצים להעביר.

"הוא הציע עזרה שלו ושל אשתו. חניכים שלי סיפרו לי שהמשפחות שלהם נפגעו והם באו לעזור להם. הם מגיעים למשפחות נזקקות, למשפחות חד הוריות ופועלים מולם,, אומר דוד המוסיף כי "הוא ראה בי יעד בגלל ההשפעה שלי על בני נוער כמדריך אמנויות לחימה. הוא היה בטוח שאם הוא קוטף אותי הוא קוטף עץ שלם..."

לאחר שגילה דוד שמדובר בשליח המיסיון המבקש להקים מועדוני נוער כדי למשוך אליו צעירים החליט להתנתק ממנו, אולם זה סירב לקבל זאת ו"היה ממש אלים בשיחות הטלפון. הוא אמר לי שהוא וחב"ד זה אותו דבר, ואני סותם את הפה ולא נותן חופש דיבור וכו'. אמרתי לו שאני מוכן להישאר איתו בקשר רק אם הוא יתחייב בפני שלא ישכנע אנשים להצטרף לכת שלו. הוא סירב ואמר לי שזו זכותו".

לפי שעה ממשיך איש המיסיון המדובר לאמן בשלושה מקומות ו"מגיעים אליו המונים מכרמיאל", אומר דוד הסבור כי מול פעילות מוסווית כזו של אנשי המיסיון אין דרך להזהיר ולהישמר. בעצת עורך דין פנה לשר הפנים אלי ישי כדי שזה יפעל נגד ה"מדריך" בעיקר לנוכח עובדה נוספת שהתבררה לו והיא קבלת סל קליטה במרמה עם הגעתו לארץ. לפי שעה, כל עוד לא מוצו ההליכים מול משרד הפנים מעדיף דוד להימנע מפרסום גורף וברור של האיש ופעילותו.