בני בגין
בני בגין
הכנסת פרסמה הבוקר (ג') את רשימת שיאני ההוצאות לקשר עם הבוחר לשנה. במקום הראשון – ליה שמטוב (ישראל ביתנו) עם 95,118 שקל, את מרבית הסכום הוציאה שמטוב על ייעוץ תקשורת מקצועי - 32,359 ש"ח ועל שירותי מזכירות - 25,285 ש"ח.

במקום השני נמצא ח"כ חנא סוויד (חד"ש) עם 67,603 שקלים. ח"כ עמיר פרץ במקום השלישי עם הוצאות של 66,182 שקל בשנה.



יו"ר מרצ ח"כ חיים אורון הגיע למקום הרביעי לאחר שהוציא במהלך השנה האחרונה 64,935 שקל לטובת קשריו עם הבוחר. אחריו הגיע ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) עם  הוצאות של 64,257 שקל בשנה. מבין השרים, גלעד ארדן הוציא את הסכום הרב ביותר - 62,138. במקום האחרון נמצא ח"כ בני בגין עם אפס הוצאות.



יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני הוציאה 17,553 שקל על ארבעה מחשבים ניידים. יו"ר הכנסת ראובן ריבלין הוציא 5,000 שקלים על הוצאת מסמך. 

ח"כ שמטוב הגיבה לפרסום "ח"כ שמטוב מנצלת את התקציב הניתן לה באמצעות הכנסת לצורך מילוי תפקידה. בניגוד לחברי הכנסת המכהנים גם כשרים ונהנים מתקציב המשרד, התקציב היחיד העומד לחה"כ לצורך ניהול משרדו לרבות, שירותי הדפסה, דוברות, ציוד משרדי וכיוצ"ב, הינו אותו תקציב המכונה "הוצאות קשר עם הציבור".



עוד נכתב כי "ח"כ ליה שמטוב ניצלה את תקציבה בכפוף לאמור בחוק ובהחלטות וברוח המטרה שלשמה הועמד לרשותה התקציב. לשם ביצוע תפקידה על הצד הטוב ביותר כשליחה הפועלת מטעם הציבור ולמענו".