
הכנסת אשרה בקריאה שניה ושלישית הצעת חוק שיזם ח"כ פרופ' אריה אלדד (האיחוד הלאומי), הקובעת כי רק מי ששולט בעברית באופן סביר יוכל לעסוק ברפואה בישראל.
לדברי ח"כ אלדד, "החוק חשוב מאוד משתי בחינות. הראשונה – זהו חוק שמגן על החולים, מבטיח קיום תקשורת בסיסית לפחות בין הרופא והחולה, מבטיח כי הרופא יוכל לקרוא בתיק הרפואי של החולה, לדעת מה ההיסטוריה הרפואית שלו, התרופות אותן הוא מקבל, רגישויות מהן הוא סובל, ואלו אירועים רפואיים חריגים היו לו. כך יוכל הרופא לטפל באופן יעיל יותר ובטוח יותר בחולה שלו. תנאי בסיסי דומה קיים ברוב מדינות העולם".
"השנייה – מעמדה של העברית, לא כאחת מן "השפות הרשמיות" בישראל אלא כשפה הראשית, זוכה בחוק זה לחיזוק ולהעדפה ברורה על כל שפה אחרת", מוסיף אלדד.
בדברי ההסבר לחוק נאמר, כי "רוב ארצות העולם מתנות רישיון לעסוק ברפואה בידיעת שפת המדינה. בדרך כלל נדרש להוכיח זאת רק מי שרכש השכלתו המקצועית מחוץ למדינה. במדינות אירופה נדרשת ידיעת השפה לפני תחילת עבודה בפועל".
עוד צוין בדברי ההסבר, כי "בפועל נדרשת היום ידיעה בסיסית בעברית לכל מי שסיים למודי רפואה בארץ ונדרש לעבור שנה של עבודה מעשית בבית חולים, גם רופאים שלמדו רפואה מחוץ לישראל אך לא עסקו בפרקטיקה רפואית נדרשים אף הם להשלים את תקופת ההתמחות הזאת כתנאי לקבלת רישיון לעסוק ברפואה בישראל. רק רופאים שעסקו ברפואה מעל לשנה בארץ מוצאם, אינם נדרשים לעשות כן. בכך ניתנת העדפה לזכויות הרופאים על פני זכויות החולים. גם השאיפה להקל על קליטת העולים לא יכולה להיות על חשבון זכויות המטופלים או סיכון חייהם".
