אריאל במהלך ביקורו
אריאל במהלך ביקורו

חבר ועדת הכספים, ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), ערך סיור בתלמודי תורה לאומיים של הציבור הדתי לאומי. במסגרת הסיור, שנערך בשיתוף איגוד תלמודי התורה הלאומיים, ביקר ח"כ אריאל בת"ת דביר בנוף איילון ובת"ת למרחב בפ"ת, והוצגו לו נתונים עדכניים אודות מפעלי תלמודי התורה הלאומיים הפרוסים מהצפון ועד הדרום ועל הקשיים בהם עומדים מנהלי הת"תים.

תלמודי התורה הלאומיים הוקמו מתוך שאיפה לחנך את ילדי ישראל ליראת שמים אמיתית ולעמל תורה, והם אינם שונים מתלמודי התורה החרדיים בהצבת מקום לימוד התורה באופן בולט וברור לפני לימוד מקצועות החול. אך יחד עם זאת, תלמודי התורה הלאומיים מחנכים גם לאהבת עם ישראל וארץ ישראל, לשירות צבאי ולהשתלבות נכונה בשוק העבודה.

בעקבות ייחודיות הלימודים המשלבים בין תורה לחול, נוצר מצב הפוך מכל היגיון, שבו הת"ת הלאומיים לא רק שאינם מקבלים תקציב כמו בתי-ספר ממלכתיים דתיים, אלא שאף אינם מקבלים מהתקציב של הת"ת החרדיים. מוסדות אלו נתקלים בהערמת קשיים מכוונת וגזרות שונות, הן תקציביות והן בירוקרטיות.

אריאל התרשם מאופיים של תלמודי התורה ומחדוות הלימוד של התלמידים במקום, וציין שצריך למצוא את הדרך לממש את רצונם של ההורים לחינוך תורני ולקיום בכבוד של מוסדות אלו.

לאור החלטת מספר תלמודי תורה לאומיים לעבור להיות חלק ממוסדות מעיין החינוך התורני של תנועת ש"ס, שם הם זוכים לתקצוב מלא וממשיכים בהפעלת המוסדות, אמר אריאל שעדיף להגיע למצב שבו כל זרמי הציונות הדתית ישתפו פעולה כדי לקדם את תלמודי התורה הלאומיים, המחנכים את תלמידיהם על ברכי התורה והעבודה, ולא להפנות להם עורף.

מאיגוד התת"ים הלאומיים נמסר: אנו פועלים להכרה בצורך הציבורי הגדל והולך למוסדות חינוך תורניים המחנכים גם לאהבת העם והארץ. התשלומים הגבוהים שהורים נאלצים לשלם הם נטל לא רק על ההורים אלא גם עלינו, ואנו מקווים ששליחי הציבור הדתיים לאומיים ידעו איך לעזור ולהקל על כולנו.