חוטובלי
חוטובליפלאש 90

במסגרת שיחותינו עם חברי כנסת מהימין, אנחנו ממשיכים בניסיון להתחקות אחר האלטרנטיבה המדינית אותה הם מציעים לחזון השמאל, חזון שתי המדינות לשני עמים. הפעם התארחה ביומן ערוץ 7 חברת הכנסת ציפי חוטובלי (ליכוד) לדון בסוגיה.

"כיום ברור שהנוסחה של שתי מדינות לשני עמים היא נוסחה חסרת פשר וחסרת סיכוי. ברור לנו שלא תיכון כאן ממשלה פלשתינית שוחרת שלום", אומרת חוטובלי וקובעת כי "הימין צריך לתת את דעתו לסוגיה. ההחלטה שלא להחליט היא שהובילה אותנו למצב הנוכחי. לא החלנו ריבונות על השטח ולא אמרנו לעולם שמדובר בשטח שלנו. זו חולשתנו", היא קובעת.

לדבריה הפתרון טמון בפעילות רב שלבית המתפרסת על פני לא פחות מדור, כלשונה. "החלת ריבונותנו על יהודה ושומרון היא כיום כורח המציאות. לאחר מכן צריך לקדם הליך של הסתכלות על השכנים שלצידנו ולא לנהוג כמו השמאל שמעדיף להקים חומה כדי שלא נראה אותם. יש שם בני אדם וככאלה הם צריכים זכויות. הבעיה היא בעיקר לגבי הזכויות הפוליטיות ואת זה צריך לבצע בהדרגה. קודם להחיל עליהם מה שנקרה בשפת התורה 'גר תושב', לפרק את מחנות הפליטים, לסלק תכנים עויינים ממערכת החינוך שלהם ועוד. מדובר בתהליך בן דור שלאחריו ייבחן איזרוח של חלק מהם. וכל זאת רק לאחר עיגון בחקיקה של זכותנו על הארץ".

להערכתה של חוטובלי החלת החוק הישראלי על השטח בצירוף מאמצי עלייה וקליטה שלהערכתה יכולים להוביל לתוספת של עוד מיליון יהודים בארץ, כל אלה יסייעו גם במאבק הדמוגרפי.

"זו צריכה להיות החלטה של ממשלה לאומית. בינתיים לצערי ראש הממשלה נוהג אחרת והממשלה אולי חוששת מהעולם או אולי מהאיראנים, וכך ראש הממשלה משחק במשחקי כאילו מול העולם, כאילו הולכים למהלך מדיני למרות שברור שאין לכך סיכוי. הפוליטיקאים הצעירים צריכים לחשוב אחרת. להציג ראייה ארוכת טווח ולתת פתרונות אחרים".

עוד בסדרת השיחות על האלטרנטיבה:

האלטרנטיבה של כצל'ה: לא חושש מהצבעה ערבית לכנסת

האלטרנטיבה של הרשקוביץ: לא להיבהל מהאיום הדמוגרפי

האלטרנטיבה של אורלב: ירדן היא פלשתין

האלטרנטיבה של אלדד: ירדן היא פלשתין

האלטרנטיבה של בן ארי: ילודה, עליה ועידוד הגירה ערבית