פלסטינים מתפרעים
פלסטינים מתפרעיםצילום: פלאש 90

מצמפרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום כתב אישום כנגד פלסטיני תושב יו"ש שתקף שוטר. הפלסטיני מואשם בעבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, תקיפה וניסיון גניבה.

על פי כתב האישום ביום שני האחרון (8.3.10) בשעה 10:30 בבוקר סמוך לשער שכם בירושלים, ניגש הנאשם לרכב של צוות פקחי עיריית ירושלים, ששהה אותה עת במקום, הכניס את ידו לחלון הרכב והוציא מתוכו שקית ובה כרטיסי SIM אשר הוחרמו זמן קצר לפני כן על ידי הפקחים.

כאשר פנו פקחי העירייה לנאשם ושאלו אותו לפשר מעשיו צעק הנאשם: "זה שלי זה שלי" והחל להמלט מהמקום.

שוטרים ששהו במקום באותה עת, ניסו יחד עם פקחי העירייה לתפוס את הנאשם. אז החל הנאשם להתפרע והיכה בידיו וברגליו לכל עבר, פגע בנשקו של השוטר אפרים יוספוב ושבר את מתפסי הנשק, ובשלב מסוים אף החל להמלט מהמקום עם השקית.

השוטרים רדפו אחרי הנאשם, תפסו אותו וניסו להשתלט עליו, אז החל הנאשם להכות את השוטר אפרים, שרט אותו בצווארו ונשך אותו בידו השמאלית וגרם לו לפצע נשיכה בקוטר של 7 ס"מ. רק לאחר שצעק השוטר אפרים חדל הנאשם מנשיכתו. במהלך האירוע התקהלו במקום עשרות מקומיים שניסו לעזור לנאשם להמלט מהמקום.

בכתב האישום צויין כי באותה עת, שהה הנאשם בישראל ללא היתר כדין. עוד נכתב כי במעשיו האמורים לעיל, תקף הנאשם שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק בכוונה להכשיל את השוטר בתפקידו או למנוע או להפריע אותו מלמלאו, כן תקף הנאשם את השוטר וגרם לו חבלה ממשית, ניסה לגנוב דבר, הרס נכס או פגע בו במזיד ושלא כדין וכן שהה הנאשם בישראל שלא כדין.