
הממשלה החליטה היום (ראשון) לאמץ את מודל השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' להקמת גדר בגבול מצרים על מנת שתהווה מכשול נוסף למסתננים מהגבול הדרומי. עם תוספות המודל של צה"ל.
על פי הערכת המשטרה, מסתננים לישראל מדי שבוע בין 100-200 שוהים בלתי חוקיים דרך הגבול עם מצרים. חלקם כדי לעבוד בישראל, והיתר מוגדרים "גורמים פליליים" ופליטים מאפריקה. השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', הציע בדיון הראשוני להקים גדר רגילה בעלויות נמוכות יחסית, כדי ליצור מכשול ראשון שיעכב את תופעת ההסתננות.
החליטו לאמץ את המודל של השר עם תוספות צה"ליות (1.5 מיליארד עם אמצעי מכ"מים רבים באמצע המקטע כאשר בצפוני ובדרומי תהיה "גדר טיפשה"). מע"צ אגב הציעה מודל של 2.2 מיליארד.
גורמים בלשכת השר לביטחון פנים אמרו "אנו מברכים את רוה"מ על הקמת הגדר. אנו מקווים שהממשלה תאשר את ההצעה. זהו צעד ראשון בתכנית שעתידה לטפל בהיבטים הפליליים והביטחוניים של האזור".
