
בחפירות הארכיאולוגיות שערכה רשות העתיקות בחודשים האחרונים בבית החולים ברזילי באשקלון נחשף שדה קברים מסוגים שונים. ברשות העתיקות מבהירים כי עד כה לא נמצאו ממצאים המעידים על קבורה יהודית או נוצרית וככל הנראה הנקברים הם פאגאנים - עובדי אלילים.
נמצאו שתי מערכות קבורה ובהן חדר מרכזי שממנו - בשלושה כיוונים, תאים ובהם משכבי קבורה. במערכות אלה נמצאו שרידי טיח צבעוני וסְטוּקו (טיח מעוצב). במערכת המערבית שנראה כי נשדדה בתקופה קדומה, נמצאו עצמות בני אדם וכן גולגולת של חיה שנראה כי היתה שייכת לחמור או לסוס. במערכת השנייה שנשדדה אף היא, נמצא חלק כתובת מימי הביניים.
כן נמצאו שלושה קברים ולהם גגות קמרון. קרוב ל-70 קברים מטיפוס זה נחפרו עד כה באזור השפלה, ובאף אחד מהם לא נמצאו סימנים שיעידו על קשר כל שהוא ליהודים. בחלק מקברים אלו נמצאו פרֳסִקאות, המעידים על הנקברים כעובדי אלילים (פאגאנים) או נוצרים. בנוסף, נמצאו מספר קברי ארגז.
עוד נמצאו שרידי ארון שיש. שרידי ארונות דומים נמצאו באשקלון, ועליהם דמויות אדם ותיאורים מיתולוגיים, הנמצאים היום בתצוגה בשכונת אפרידר בעיר. במקום נמצאו גם שרידי ארון קבורה מעופרת, וכן קבורת ילד או תינוק בתוך קנקן.
המצאותם של פרסקאות צבעוניים, שרידי ארונות משיש, ארונות מעופרת וקבורת תינוק בקנקן מחד - ומאידך חסרונם של כל סימנים לקבורה יהודית או נוצרית, מצביעה על הנקברים חד משמעית כפאגאנים – דהיינו, עובדי אלילים.
השלמת חפירתו של כל השטח תצריך שבוע עבודה נוסף. יש להבהיר כי עד שלא תושלם החפירה, לא ניתן יהיה לקבוע את זהות הנקברים בשטח שטרם נחפר.