
ההסתה הפלשתינית בכלי התקשורת והקריאה של הנהגת החמאס לאזרחים להתחיל בגל אלימות חדש כנגד ישראל היא מהחמורות שידענו בתקופה האחרונה, כך מציין איתמר מרכוס, מנהל מכון המחקר מבט לתקשורת הפלשתינית.
בראיון לערוץ 7 אומר מרכוס, כי ההסתה מתמקדת כעת סביב סוגיית הר הבית, "הפלשתינים מסיתים כל הזמן נגד ישראל, אבל עכשיו יש שינוי כיוון שמתמקד בנושא המקומות הקדושים ובעיקר ירושלים וזה על רקע השיפוץ של המקומות הקדושים, בזמן האחרון הם התחילו לשדר סידרה של אמירות על כך שאנחנו פוגעים במקומות הקדושים, ואפילו מפיצים עלילה שקרית שכאילו היה יהודי שניסה לשרוף את מסגד אל אקצה ב -1969 ושהרשויות בישראל הפסיקו את זרם המים כדי שהוואקף לא יוכל לכבות את השריפה, כמובן שהכול שקר, מי שעשה את זה היה אזרח אוסטרלי לא יהודי ואף אחד לא סגר את המים, אבל זו עוד עלילה שקרית כמו רבות אחרות".
לדבריו, הפלשתינים ידעו תמיד לנצל אירועים קטנים כדי להתחיל להסית את ההמון, "מה שהם קורים אינתיפאדה, התחיל בניצוץ של עליית שרון להר הבית, הם תמיד משתמשים במשהו כדי להצית, כי הם רואים שהאלימות פועלת לטובתם, כי תמיד שיש אלימות מאשימים את ישראל באלימות. מבחינתם אין דבר כזה מקומות קדושים ליהודים, לא קבר רחל, לא מערת המכפלה ואפילו הכותל המערבי זה קיר של מסגד אל אקצא, הם טוענים שלא היה בית מקדש ושאנחנו מחללים את קודשי האסלאם".
איתמר מרכוס סבור כי הפלשתינים ימשיכו לעשות שימוש בהר הבית לצרכי הסתה, "הם טוענים שאנחנו רוצים להשתלט על הר הבית ושאנחנו רוצים להרוס את מסגד אל אקצא. תייסר תמימי כבר אמר שישראל עושה הכול כדי להרוס את מסגד אל אקצא הם אפילו טענו שאנחנו מזריקים חומצה לאדמה שתגרום למסגד להתמוטט שזו האשמה שיקרית. הפלשתינים רואים שיש אפשרות להצית את האלימות אז הם עושים את הכול כדי שזה יקרה".