זלמן שובל
זלמן שובלפלאש 90

שגריר ישראל לשעבר בארה"ב, זלמן שובל, מתייחס בראיון לערוץ 7 למשבר ביחסי ארה"ב ישראל וטוען כי הוא "פרי האנדרלמוסיה ששוררת כיום במדיניות החוץ של הבית הלבן".

על ביטול ביקורו של השליח האמריקני ג'ורג' מיטשל בארץ אמר, "מאחר שהצד הפלשתיני עדיין לא הסכים לשיחות הקרבה אז אין שום טעם שהשליח מיטשל יגיע לארץ ולא משנה מי אשם בכך, זו טרחה לבטלה".

שובל אינו שותף לפרשנויות לפיהן נשיא ארה"ב מעוניין להפיל את ממשלת נתניהו, "אני לא שותף לאמירות האלה, אולי היו דעות כאלה לפני שנה, אבל היום ברור לממשל שהשחקן היחידי בעיר זה בנימין נתניהו, ייתכן שהם היו רוצים לעשות שינוי בהרכב הממשלה אבל לא להחליף את ראש הממשלה".

"אין ספק שההודעה הביקורתית בעניין רמת שלמה יצאה מהנשיא אובמה וכי סגן הנשיא ביידן היה בסך הכול הדוור. על פי מה שמתפרסם בעיתונים האמריקאים על ידי פרשנים שונים עולה שיש כנראה הרבה אנדרלמוסיה בבית הלבן וחלקן סביב נושאים של מדיניות חוץ לא ברור כיום מי נותן את העצות לנשיא, יש את מזכירת המדינה הילארי קלינטון, היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית הגנרל ג'יימס ג'ונס,  דייויד אקסלרוד היועץ הבכיר של הנשיא וראש הלשכה רם עמנואל, שחלקם רואים יותר או פחות את הנשיא אבל אי אפשר לדעת מי באמת נותן את הטון".

הוא טוען כי עד עכשיו לא ברור האם מדובר במהלך מתוכנן, "המשבר בין ישראל לארה"ב פרץ על עניין של מה בכך והשאלה שצריכים לתת עליה תשובה היא האם זה היה מהלך מתוכנן מצד האמריקאים כדי להגיע לאווירה משברית או שהדברים התגלגלו ויצאו משליטה ואז אולי יש סיכוי לשכוח את מה שקרה. מה שכיום צריך זה פחות הצהרות שמלבות את האש, אפשר לעשות דברים בשקט, כמה שפחות לדבר ואם לדבר אז בלחש".