ישראל ביצעה את תוכנית ההתנתקות באוגוסט 2005 ופינתה את כל הנוכחות הצבאית והאזרחית מרצועת עזה. למרות שעברו כמעט 5 שנים מאז ההתנתקות אתר האינטרנט הרשמי של דובר צה"ל ממשיך להסביר לציבור, כי צה"ל עדיין נוכח ברצועת עזה וכי אחת ממשימותיו העיקריות הינה לשמור את הישובים הישראליים שעודם "קיימים" ברצועה.

בפרק המפרט את יעדיו של פיקוד הדרום מסביר אתר דובר צה"ל:

"תפקידו של פיקוד הדרום הוא להגן על גבולה הדרומי של מדינת ישראל - מנחל ישי שבצפון ועד מעבר טאבה שבדרום, ומטאבה עד בסמוך לישוב רפיח ים שבצפון. בנוסף, על הפיקוד להגן על ישובים ברצועת אזח"ע ובקו ה"ירוק" - מהגבול הבינלאומי עם מצרים בדרום ועד אזור הישוב דוגית בצפון. על הפיקוד לספק ביטחון ותחושת ביטחון לאוכלוסיה הישראלית בישראל ובשטחי אזח"ע. כמו כן, הפיקוד אחראי על כל היחידות הממוקמות בגזרת הערבה, הנגב ואילת. מרחבי הפיקוד הם מהגבול המזרחי עם ירדן (כ-400 ק"מ) והגבול המערבי עם מצרים (כ-240 ק"מ)".

על פי אתר דובר צה"ל הישובים רפיח ים בדרום רצועת עזה ודוגית בצפונה וכן שאר הישובים הישראלים במרחב זה קיימים וצה"ל ממשיך להיות מחויב לשמור על ביטחונם של המתיישבים בישובים אלה.

להודעה באתר דובר צה"ל