חברי הכנסת של האיחוד הלאומי, אורי אריאל, אריה אלדד ומיכאל בן ארי, מתעתדים לסייר מחר (רביעי) מסביב לשערי הר הבית, במסלול דומה לזה של צעדת "סיבוב שערים" הנערכת מדי חודש.

מטרת הסיור, לדברי חברי הכנסת, היא לומר כי ירושלים כולה שלנו, ואין לאף אחד זכות לערער עליה או למנוע מיהודים להלך ולגור בה. הם גם ימחו על ביטולו של צעדת סיבוב השערים המסורתית שהמשטרה סירבה במפתיע לאשר את קיומה בשבוע שעבר.

הסיור יחל בשעה 13:00 ברחבת הכותל ומשם ימשיך לכיוון שער השלשלת ושאר שערי הר הבית. הסיור אמור להסתיים בכניסה לשער המוגרבים (הרמב"ם).

הסיור אינו מתואם עם המשטרה מאחר ובפעמים קודמות שהסיעה ביקשה לצעוד, המשטרה דחתה את הבקשה. עם זאת, מדגישים בסיעת האיחוד הלאומי, המטרה אינה עימות עם המשטרה והח"כים ינצלו את זכותם הדמוקרטית לצעוד בכל מרחבי העיר.