לא סולחים לו בשמאל. אהרונוביץ'
לא סולחים לו בשמאל. אהרונוביץ'פלאש 90

השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', נשא דברים בכנס לסיכום שנת 2009 בשירות בתי הסוהר. אהרונוביץ התייחס לבעיית הצפיפות בבתי הכלא אף הבהיר כי לא ייתן שיקצצו בשכרם.

בפתח דבריו אמר "השב"ס הוא ארגון מיוחד במינו. ארגון מקצועי ומקצועני, בלעדי בתחומו. השב"ס הוא ארגון צנוע, כמעט קשה יום, הפועל הרחק מאור הזרקורים. אי אפשר להתעלם מכך שבישראל לעתים, אנו רואים חוסר רצון לשמוע על השב"ס, להתעניין בעבודת הקודש אותו הוא מבצע ולשים את הפרוז'קטור רק כאשר פרשיות "מעניינות" צצות להן ולרוב בחוסר דיוק משווע. חוסר הדיוק הזה לא נובע מתוך רוע או רצון לפגוע. הוא נובע מכך שבישראל, לא פעם,  מבקשים להתעלם ממה שאחדים יכנו "החצר האחורית" של החברה".

עוד אמר כי "לא קלה היא דרכו של השב"ס. מצד אחד בעיות תקציביות קשות, בעיות לוגיסטיות וכן אף תדמיתיות. מצד שני דרישות ועמידה בסטנדרטים מהגבוהים ביותר ומתן דין וחשבון בלתי פוסק. אני אדאג לשים אתכם על מפת השיח הציבורי בישראל, לא אתן שישכחו אתכם לרגע ואעמוד על רגליי האחוריות בכל פעם שיבקשו לתקוף את הגוף, שלעתים חובה עליו להישאר דומם".

אהרונוביץ' התייחס לצפיפות בבתי הכלא , "בראש ובראשונה צריך לדאוג לאסירים. אך צריך לשמור על החברה. זה המטרה העליונה".

על המסתננים אמר, "נושא המסתננים הוא נושא מורכב ובעייתי. מצד אחד אין להסתיר את העובדה שהמסתננים מהגבול הפרוץ מול מצרים הם ברובם פליטים המחפשים מקלט או עבודה אך יחד עם זאת צריך לעצור את הזרם ואני שמח שרוה"מ החליט לאמץ את ההצעה שלי לגדר שתתחיל להיבנת".

הוא צין כי סיפוח בית הכלא הפרטי לידי השבס הוא תהליך שנעשה בימים אלו, "לאור החלטת בג"ץ נעשות כל הפעולות להעברת המתקן לתפעולו של השב"ס ובכך נוסיף מתקן הוא התייחס גם לסוגיית בתי הכלא הפרטיים ואמר, "ראוי וחדיש לארגון. אני יכול לבשר לכם שהאוצר סיים את עבודתו ביחד איתנו וכבר בשבועות הקרובים הוא יסופח לשב"ס. זה ייתן מקומות כליאה רבים. אמנם, זה יספיק רק לשנה, אנחנו נצטרך לתכנן גם את השנים הבאות אבל אין ספק שמקומות הכליאה הללו הם כמו אויר לנשימה. זה הוא עוד צעד  במאבק להגדיל את יכולות רשויות האכיפה".

על שכר הסוהרים אמר, "רק אתמול צוטטתי בהרחבה על כך שטענתי בסיכום העבודה של מחוז מרכז במשטרת ישראל שאני "מתבייש בשכר השוטרים". אני עומד על כך ואומר ששמירה על שכר השוטרים והסוהרים ושמירה על רצונות הארגונים הם חסרי פשרות מבחינתי. השנה הייתה רווית קיצוצים וגזירות כלכליות קשות שרק מניחות משקולות כבדות יותר על הנושאים בנטל המקודש של שיקום, טיפול וניהול אסירים. לאחר שבלמתי את הקיצוצים, אנחנו נתפנה להרחבה. לא אתן לפגוע בכם ואעשה הכל על מנת להגביר את אמצעי הארגון, את רווחת הסוהרים ומשפחותיהם. לא אתן שייגעו בתנאיי השירות ושלא יספרו לי סיפורים. תמיד הכי קל לגעת ברווחה. כל עוד אני השר לא ייגעו ברווחת הסוהרים ואף יגדילו אותה. ביטחון וחוסן לאומי דורש הירתמות טוטאלי של כלל הארגון ורק דרך טיפוחו אפשר להשיג זאת. חוסן לאומי הוא לא סיסמא אלא עצם קיומה של מדינת ישראל. ביטחון החוץ שמקבל את מירב תשומת הלב אינו חשוב יותר מביטחון הפנים".