מצה בגובה 3 מ' הוצגה בירושלים

המצה הגדולה בעולם, בגובה 3 מטרים, הוצגה הבוקר (חמישי) ברחבת עיריית ירושלים והוענקה על ידי ראש העיר, ניר ברקת, לארגון 'מאיר פנים'.

המצה הגדולה בעולם נאפתה ב"מצות אירנשטיין" באשדוד. המצה מתנשאת לגובה 3 מטר, רוחב של  3.20 מטר ובמשקל של כ-60 ק"ג. המצה נאפתה מ-50 ק"ג קמח ו-22 ליטר מים ובהכנתה השתתפו למעלה מארבעים איש וביניהם שני אנשי סנפלינג. במהלך הכנת המצה ואפייתה הקפידו האופים על כל הדרישות ההלכתיות לפיהן זמן הכנת מצה לא יעלה על  18 דקות. הבצק עבר תהליך חירור אותו ביצעו שני אנשי סנפלינג שהשתלשלו מהתקרה, בתום האפייה המצה הורמה באמצעות מנוף.



ארגון "מאיר פנים" יצא לקראת הפסח במבצע 'כולם בסדר' במטרה למצוא לנזקקים מקום לחגוג בו את החג. במוקד התקבלו למעלה משלושת אלפים פניות של משפחות מכל גווני האוכלוסייה ומכל רחבי הארץ המעוניינות לארח נזקקים בחג הפסח. כל המשפחות שפנו והשתתפו במבצע יקבלו הגדות לפסח שהוציא הארגון במיוחד למבצע.



רחלי איבנבוים מנכ"לית ארגון מאיר פנים: "התרגשנו בכל יום מחדש לגלות את השותפות והנכונות של אזרחי ישראל להביט לנזקקים, קשישים ונתמכים בעיניים ולפתוח בפניהם את הבית. אני בטוחה כי כל אחת מ3000 המשפחות המשתתפות בפרויקט תבחר להמשיך את הקשר עם המתארח ולהעניק לו לא רק חג שמח ושבע יותר. כך שאנו יודעים בנקודת זמן זו היכן המבצע התחיל אבל לעולם לא נדע עד כמה הוא שינה את חייהם של המשתתפים בו".

לדבריה, "תרומת המצה הגדולה בעולם למאיר פנים מהווה הוכחה כי הנושא החברתי בארץ עדיין מהווה חלק בלתי נפרד ממטרות הגופים העסקיים והציבוריים. אות הוקרה זה מחזק את הארגון ומתנדביו להמשיך ולעשות הכל על מנת למעט מן הצער והעוני בארץ" .