
ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, אמר אתמול כי "בשנה הבאה האנושות כולה תחגוג את לידתה של המדינה הפלסטינית".
בראיון לעיתון "הארץ" בירך פיאד על הודעת הקוורטט לפני שבועיים במוסקבה, לפיה בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית בתוך 24 חודשים, "מדובר במדינה ריבונית, שאינה נשלטת בידי אחרים, איננו מעוניינים במדינת מיקי מאוס, או במדינת שאריות", אמר.
"אני גאה בכך שכל העולם רואה את המדינה מופיעה ומתפתחת ומתרגל אליה, כולל שכנינו הישראלים. היא לא תהיה משהו שקורה להם - היא תקום ביחד אתם", הוסיף.
פיאד ציין כי תכנן מראש שפרק הזמן להקמת המדינה לא יהיה ארוך מדי, כדי שלא להאריך יתר על המידה את הכיבוש ולהטיל ספק בלב הציבור ביכולתה של הרשות להקים את מוסדות המדינה, ולא קצר מדי, כדי לאפשר די זמן להכין את המוסדות ולגייס תמיכה בינלאומית בתוכנית.
פיאד אף האשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בכניעה למתיישבים שלטענתו אינם מייצגים את השקפתם של רוב הישראלים. "יש לנו ערכים אוניברסליים משותפים, שלום עושים בין שווים ולא בין אדונים למשרתים".
על התפרעויות הפלסטינים בנעלין ובילעין אמר, "כשמדובר במחאה נגד אלימות מצד מתנחלים, ששוללים את האפשרות שיש מישהו עם דעה מעט שונה, מוגזם לצפות מכל עם לשבת בחיבוק ידיים. למרבה הצער, למתנחלים יש השפעה אדירה על המדיניות הישראלית והיא מעוצבת לפי השקפתו של המיעוט הזה, שמסיט את מרכז הכובד הרחק מעמדתם של רוב הישראלים. אין לי בעיה עם האתוס הציוני ועם האמונה שישראל היא ארץ התנ"ך. אבל יש לכם די גבעות ומרחבים פנויים. מדוע שלא תיישבו אותם ותניחו לנו לחיות את חיינו?".