משרד האוצר בירושלים
משרד האוצר בירושליםש. כהן ערוץ 7

המשנה לממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, יואב בן אור, הודיע היום לשר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, לסגן שר האוצר, יצחק כהן, ולמפקח על הביטוח, פרופ' עודד שריג, על כוונתו לפרוש מהאגף בחודשים הקרובים.

עזיבתו של בן אור נובעת ככל הנראה מאכזבתו על אי מינויו לתפקיד הממונה, לאחר פרישתו של הממונה הקודם, ידין ענתבי, ומתרחשת חודש בלבד לאחר עזיבתו של אריק פרץ, אשר שימש כסגן בכיר לממונה.

קודם למינויו של איש האקדמיה שריג בידי שר האוצר יובל שטייניץ נחשבו פרץ ובן אור, הסגן הבכיר והמשנה לראש אגף שוק ההון, כשני המועמדים המובילים להחליף את ענתבי.

שר האוצר שטייניץ הודה לבן אור על עבודתו ארוכת השנים במשרד ואיחל לו הצלחה בהמשך דרכו. הוא ציין עוד כי בן אור הוא נכס למגזר הציבורי כולו ולאגף שוק ההון בפרט תרומתו ניכרת בכל תחומי העשייה של האגף, ובעיצוב שוק החיסכון הפנסיוני לטובת הצרכנים בישראל.

סגן שר האוצר, יצחק כהן, הביע צער על עזיבתו של בן אור ואמר, כי "בשנים האחרונות מילא בן אור שורה של ארוכה של תפקידי מפתח בהצלחה רבה ותוך שיתוף פעולה פורה. עזיבתו היום מסיימת תקופת עשייה מרשימה בשירות הציבורי ואני משוכנע כי נכונה לו הצלחה גם באתגרים הצפויים לו".

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, פרופ' עודד שריג, הודה לבן אור על שנותיו באגף ומסר כי "היכולות, הניסיון ואישיותו של בן אור השפיעו רבות על תחומי העשייה של האגף ועל עיצוב שוק ההון בישראל". שריג אמר עוד כי הוא בטוח שבן אור יצליח בכל אשר יעשה בעתיד.