חייל מישיבת הר ברכה שסירב לעבור ישיבה נשפט הערב (ראשון) ל-28 ימי מחבוש. שני חייילים נוספים הודחו משירות קרבי.
ביום חמישי חשף ערוץ 7 כי חייל צה"ל מגדוד שמשון המשרת בגזרת חברון פתח בשביתה איטלקית לאחר שמפקדיו הודיעו לו כי הוא מודח ממסלול ההסדר לשירות סדיר של שלוש שנים. החייל הגיע הבוקר ללשכת מפקדו, הניח את נשקו, והודיע "איני מעוניין לשרת במסלול החדש - אשב בבית הכנסת או באוהל עד לשינוי ההחלטה".
נזכיר כי בעקבות עמדתו הפומבית של ראש הישיבה, הרב אליעזר מלמד, שאסור לחיילים להשתתף בגירוש, החליט שר הביטחון אהוד ברק לסגור את ישיבת ההסדר בהר ברכה, והורה לראשי הצבא לדאוג שתוך ששים יום יעברו כל התלמידים לישיבות אחרות, ומי שלא יעבור, יזרק ממסלול ההסדר למסלול רגיל של שלוש שנים.
לאחר שהתלמידים סרבו לשתף פעולה עם האולטימטום, הוא הוארך בעוד שלושים יום. כפי הנראה, לאחר שמפקדים בכירים באכ"א הבינו שהחיילים מוכנים להכנס לכלא ולא לעבור לישיבה אחרת, נאמר לחיילים כי בפועל יוכלו להמשיך ללמוד בישיבת הר ברכה אלא שרק לצרכי רישום עליהם לעבור לישיבה אחרת. גם אז סרבו רוב הבחורים לחפש ישיבה חילופית ולחתום על טופס מעבר. או אז קציני הצבא הציעו לחיילים כי רק יאמרו שם של ישיבה, והם כבר יבצעו את תהליך הרישום בעצמם. לכך הסכימו רוב ככל החיילים.
אולם כמה חיילים לא הסכימו לפשרה זו, משום שראו בכך כניעה לעמדה המחייבת חייל לציית לפקודה לגרש יהודים, משום שזו הסיבה לביטול ההסדר עם ישיבת הר ברכה. בעקבות זאת הודחו מספר חיילים ממסלול ההסדר לשירות של שלוש שנים, ובעקבות זאת פתח אחד החיילים בשביתה איטלקית.