דגל ישראל על קברו של החלל האחרון

בצה"ל החלו בהנחת דגלי ישראל על קברי כל חללי מערכות ישראל. בהר הרצל בירושלים הניח הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי דגלון על קברו של החלל האחרון של צהל רב סרן אלירז פרץ שנפל ברצועת עזה. פרץ הוא החלל האחרון מבין 22,682 חללי מערכות ישראל.

הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי, "זה עתה עשיתי את דרכי לחלקת הקבר הסמוכה, שבה טמון החלל האחרון שהובא למנוחות בהר הרצל, רב-סרן אלירז פרץ זכרו לברכה, ויחד עם אמו מרים ואלמנתו שלומית, הנחתי את דגל המדינה שבשמם ולמענם יצא למשימתו האחרונה. 6338830, רב-סרן אלירז  אליהו פרץ. בן לאליעזר ומרים. ח' באב התשל"ח עד י"א בניסן התש"ע. נפל בקרב ברצועת עזה", אמר.

"רק שם ומספר אישי – גיל ותאריך חרוטים על המצבה באותיות שחורות– אך מאחורי הכיתוב הזעיר – עומדת דמותו של סגן מפקד הגדוד האמיץ שהתייצב תמיד בחזית ושנפל בראש הטור. דמותו של הבעל והאב האוהב, של האח השכול שבחר ללכת בדרכו של אוריאל אחיו, זכרו לברכה, שאימץ בפועלו את ערכיו של אחיו – ערכי הציונות, השירות בצה"ל, הרעות והאמונה, ושנקבר, לדאבון הלב, בקבר הסמוך לקברו של אחיו.

לצד אלירז, בקרב שקטע את חייו, נפל גם סמל-ראשון אילן סביאטקובסקי זכרו לברכה, שאביו פיטר הקריא קדיש לפני מספר דקות. סיפורו של אילן, שעלה ארצה מאוזבקיסטן יחד עם משפחתו בגיל ארבע, ושאהבתו לארץ הביאה אותו להתנדב לשרת כלוחם בחטיבת גולני; סיפור זה הוא ביטוי חי לעומק הנחישות של חיילינו, ולמידת המסירות ותעצומות הנפש המייחדים אותם", אמר הרמטכ"ל.