"להתכונן בצורה טובה יותר למצב:
"להתכונן בצורה טובה יותר למצב:פלאש 90

המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד החינוך וארגון קדימה מדע השיקו היום (חמישי), את פרויקט הכיתות החכמות בכנס ל-38 ראשי  רשויות ו- 87 מנהלי בתי ספר במחוז הצפון אשר התקיים בעיר עכו. בכנס לקחו חלק המשנה לראש הממשלה, השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום שר החינוך, גדעון סער, ומנכ"ל ארגון קדימה מדע, רוני קלינסקי אשר חתמו על אמנה בין הרשויות לבין המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד החינוך וקדימה מדע. באמנה מתחייבים השותפים לפרויקט להעמיד לרשות בתי הספר את הציוד המתקדם והאמין ביותר, לבצע וללוות את תהליכי ההטמעה הטכנולוגית והפדגוגית בבתי הספר, וכן לבצע תהליך הערכה על הפרויקט.

המשנה לראש הממשלה, השר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום אמר בברכתו: "עם כניסתי לתפקיד הצבתי לעצמי את חזון הבאת 300 אלף תושבים נוספים  לגליל. כדי שנוכל לממש את החזון אנו מחויבים לייצר את התנאים לכך. אנחנו מחויבים לא רק להביא את האנשים אלא גם לגרום להם לרצות להישאר".

לדבריו, "פרמטר החינוך הוא מכריע בהחלטת הורים אם להישאר או להגיע לאזור זה ומכאן חשיבות ההשקעה. הפערים הקיימים כיום בתחום החינוך מחייבים הערכות כוללת לטווחי זמן ארוכים ומחויבות להשקעה מסיבית של משאבים.  הדרך לכך מתחילה במתן העדפה מכוונת למקומות החלשים יותר - הנעתם ודחיפתם לעבור מעל ל"רף" ההישגים של המקומות המבוססים יותר. זוהי אחת המשימות העיקריות העומדות אל מול עיני כשר לפיתוח הנגב והגליל".

"פרויקט הכיתות החכמות הינו צעד ראשון בהחלטתי כשר לפיתוח הנגב והגליל לחולל שינוי טכנולוגי ומהפיכה מדעית בפריפריה - מהפיכה שתוביל לצמצום פערים אמיתי  בחינוך.  ההחלטה של המשרד לפיתוח הנגב והגליל להשקיע בכיתות חכמות היא החלטה שתרומתה ליישובי הגליל  ולתושביהם אינה מוטלת בספק", אמר שלום.

שלום הסביר כי מטרתה של ההחלטה לתמוך בפרויקט הינה לתקן את העוול על פיו חסרי המשאבים אינם יכולים לרכוש את המיומנויות הטכנולוגיות ההכרחיות במאה ה-21. "בכוונתי להמשיך ולקדם את תחום החינוך ולהפנות לכך את המשאבים והתקציבים הנדרשים.  אני מאמין כי באמצעות חיזוק מערכת החינוך, ניתן לחזק את ילדי הגליל בפרט ואת החברה הישראלית בכלל". 

שר החינוך, גדעון סער אמר "זהו צעד נוסף לתקשוב מערכת החינוך אשר מתוקצב על ידי המשרד ב-16 מיליון ש"ח בשלוש השנים. בהנחייתי, גובשה בשנה האחרונה תוכנית חומש רחבה ויסודית להתאמת מערכת החינוך למאה ה-21 שהוצגה לראש הממשלה ותידון בין משרד החינוך למשרד האוצר בחודשים הקרובים, בדיונים לגיבוש התקציב 2011-2012. תוכנית המשרד מבוססת על טכנולוגיה לתקשוב בשירות ההוראה והלמידה והיא תירשם באופן הדרגתי שראשיתו בדרום ובצפון".

במהלך שנת 2010, ועד תחילת 2012, יותקנו בבתי הספר למעלה מ-415 כיתות אינטראקטיביות בעלות של כ-31 מיליון שקל. הפרויקט הינו יחיד מסוגו ובהיקפו בארץ, מהווה את המילה האחרונה בתחום החידושים הטכנולוגיים במערכת החינוך. כל "כיתה חכמה" תצויד בלוח אינטראקטיבי, עמדת מורה ממוחשבת ומקרן, אשר מחוברים ברשת אינטרנט למחשבים הניידים של התלמידים בכיתה. בנוסף תהיה לתלמידים "ערכת הצבעה" ולמורה יהיה לוח נייד אלחוטי שמאפשר לו "לכתוב על הלוח" מכל מקום בכיתה.

הפרויקט נתמך על ידי תורמים נדיבים ברחבי העולם, טד סקולסקי, נשיא פדרציית טורונטו השתתף בכנס והודיע על תרומה של 2 מליון דולר, אשר התקבלה לאחרונה, לצורך פיתוח כיתות חכמות נוספות. התרומה הועברה על ידי סימור שוליך, יהודי קנדי המעורב בפעילות פילנתרופית בישראל שתומך בפרויקטים דומים בבתי ספר בקנדה.

המשרד לפיתוח הנגב והגליל משתתף בתקציב הפרויקט בסכום של 15 מיליון שקלים, קדימה מדע משתתפת בתקציב הפרויקט בסכום של 16 מיליון שקלים ומשרד החינוך מממן את עיקר תהליך הכשרת המורים וההטמעה בבתי ספר. קדימה מדע תלווה את הקמתן של הכיתות האינטראקטיביות ותדאג לאבזר אותן באמצעים הטכנולוגיים המתאימים וכן לסייע לתהליכי ההטמעה וההדרכה לשימוש בהם.