
ראש השב"כ יובל דיסקין, נשא הבוקר דברים בטקס יום הזיכרון במטה השב"כ, "אני מאמין כי רבים מאיתנו חשבו על תזוזת מחוגי השעון המילימטרית המעבירה אותנו באופן בלתי אפשרי, לכאורה, מאירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל לחגיגות יום העצמאות", כותב דיסקין.
"אולם, כשאנו מעמיקים חשוב אנו מבינים כי השכול, העצב העצום, והגעגועים ליקיריכן משפחות יקרות, אינם מתחילים או נגמרים ביום הזיכרון. יום הזיכרון נועד על מנת לאפשר לנו – אלו שאינם נמנים על משפחת השכול – להזדהות עם כאבכן, להכיר ולהוקיר את יקיריכן – יקירינו, חללי שירות הביטחון הכללי, שנפלו במערכות ישראל".
"יום הזיכרון נועד גם להזכיר לכולנו את המחיר העצום שאנו משלמים בעבור הזכות לחיות כבני חורין כאן בארצנו – ארץ ישראל, ובמדינתנו – מדינת ישראל. בל נקל ראש בכך, שכן זו היא זכות גדולה מאין כמוה! זכות זו לא עמדה למיליוני בני עמנו שהושמדו על ידי הצורר הנאצי, מבלי שהיה ביכולתם להימלט מגורלם", כתב דיסקין.
"לא בכדי אני מדגיש את הצורך להכיר לעומק, גם ביום עצוב זה, את משמעות הזכות הזו. שכן ברבות השנים יש בין אומות העולם כאלו המעלות הרהורים חדשים על "אמיתותה" של השואה, ויש אף ניסיונות לכתוב את ההיסטוריה מחדש. אולם בל נשכח, ולו לרגע קט, כי להוציא העם הדני והעם הבולגרי, אף לא אומה אחת, ולבטח אף לא מעצמה אחת, נחלצה בזמן על מנת למנוע את טבח בני עמנו באירופה".
עוד כותב ראש השב"כ, "יום הזיכרון נועד, אם כן, לאפשר לנו להבין את גודל הזכות שנפלה בחלקנו - הזכות לחיות כעם מושרש בארצו, הזכות להגן על עצמנו, הזכות לא להיות תלויים בחסדי אחרים, הזכות לחיות חיים גאים וחופשיים, הזכות להיות אחראים לעתידנו ולעתיד ילדינו. ולנו אנשי השירות, זו הזכות והכבוד- להיות לעם ישראל מגן ולא ייראה".

