מואשמת בהפרת אמונים. זקן
מואשמת בהפרת אמונים. זקןצילום: פלאש 90

עם תום ימי הזיכרון והעצמאות חוזרת היחידה הארצית לחקירות הונאה לחקירת פרשת הולילנד והחשדות המיוחסים לכאורה לראש הממשלה בעבר, אהוד אולמרט, בכיר החשודים בפרשה.

החשודים האחרים צפויים להמשיך ולהיחקר, אולם חקירתו של אולמרט עצמו צפויה להתעכב עד שיובררו מספר סוגיות הנוגעות לראש לשכתו בעבר, שולה זקן, השוהה כעת בארצות הברית.

על פי דיווחים שונים בידי המשטרה די עדויות שיש בכוחן להפליל את זקן ואלה יוצגו לבא כוחה במסגרת הניסיונות לשכנעה להעיד בפרשה ולהפליל בפועל את אולמרט תמורת הפחתת היקף ומספר האישומים נגדה.

נזכיר כי בהיות זקן אשת סודו של אולמרט, ההערכות במשטרה הן שבידיה המידע המלא בדבר מערבותו האפשרית של אולמרט בפרשת הולילנד ובפרשות נוספות, אולם בשל היותה אשת סודו ואמונו במשך שנים כה רבות, ספק גדול אם תהיה מוכנה זקן לחצות את הקווים ולהביא להפללתו של מי שלצידו הלכה במשך שנים ארוכות, הן בעיריית ירושלים והן בזירה הפוליטית הכללית.

יצוין כי פרקליטה של זקן הודיע כי כבר היום בכוונתו לפרסם הודעה מטעמה, ובכך יושם קץ לשמועות המיוחסות לזקן בדבר קשריה עם המשטרה וקשרים שיש או אין לה לפרשת הולילנד.

כאמור, על פי כל ההערכות בימים הקרובים, בין אם יעלה יפה המהלך מול זקן ובין אם לא, יגיע גם ראש הממשלה לשעבר אולמרט לחקירת המשטרה שלפי שעה לא נקבע אם תיעשה בביתו, בלשכתו או במשרדי יאח"ה.