
מומחים לבריאות הציבור ברחבי בריטניה יצאו בקריאה לאסור את הכנסת שומן הטראנס לכל מוצרי המזון המיוצרים ונצרכים ברחבי בריטניה. כך מדווחת רשת bbc.
שומני הטראנס, שומנים מוקשים הנמצאים במרגרינה, עוגות ומזון מהיר, כבר אסורים בכמה מדינות בעולם.
מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון המדעי "בריטיש מדיקל" קבע כי כ-7,000 מקרי מוות מידי שנה עשויים להימנע על ידי צריכת 1% פחות שומן טראנס. אבל הסוכנות לסטנדרטים במזון טוענת שאחוז הצריכה הנמוך של שומני טראנס ברחבי בריטניה גורמת לכך שהאיסור על הצריכה יהיה מיותר.
בינואר של השנה, הפקולטה לבריאות הציבור בבריטניה קראה להפסקה מיידית ומוחלטת של כל שומן הטראנס. הם אמרו שלמרות שצריכת שומן הטראנס בבריטניה עומדת רק על 1% מצריכת המזון הממוצעת של מבוגר בבריטניה (מתחת לרף 2%- הרמה המסוכנת), ישנם סוגי אוכלוסיה בהם רמת הצריכה של שומן טראנס היא גבוהה הרבה יותר, ואוכלוסיות אילו נמצאות בסיכון.
המאמר הביא את דעותיהם של רופאים מאוניברסיטת הארווארד שטענו שהאיסור על צריכת שומן טראנס בדנמרק ובניו יורק הביאו למיגור שומן הטראנס בצורה יעילה מבלי לפגוע בזמינות המזון, הטעם או הכדאיות הכלכלית.
מחקרים רבים הראו את ההשלכות המזיקות של שומן הטראנס על הפעילות הלבבית. שומן הטראנס נועד להאריך את אורך חיי המדף של המוצרים אך הוא אינו מספק ערכים תזונתיים ומעלה את רמת הכולסטרול המעלה את הסיכון למחלות לב.
בריטניה נערכת כבר כמה שנים לצעד זה. בשנים האחרונות עברו בתי הספר במדינה שינוי קיצוני כאשר כל הקפיטריות עברו לייצור והגשת מזון בריא יותר לילדים. הילדים החלו ללמוד על צריכת המזון הבריא, וכן בתי ספר רבים גם החלו לגדל בעצמם ירקות בערוגות.
גם בתי הספר בארץ החלו לפנות לכיוון דומה. שיעורי החקלאות חזרו למערכת השעות בהרבה מקומות בארץ, כאשר מטרת השיעור היא לימוד ויישום בנושא גידולים וירקות. נותר לנו רק לקוות שגם פרויקט ההזנה לילדי יום החינוך הארוך יזכה לתשומת לב כזו, ויעבור מהפך על להכנת אוכל בריא לילדינו.