פישר ונתניהו. ארכיון
פישר ונתניהו. ארכיוןפלאש 90

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, קיבל הבוקר מנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, את דו"ח בנק ישראל לשנת 2009.



נגיד בנק ישראל אמר: "הדו"ח של 2009 מתאר שנה מוצלחת יותר ממה שציפינו בתחילה. גם תחזית הצמיחה ל- 2010 הינה גבוהה מ- 0.7% שהייתה בשנת 2009".



ראש הממשלה בירך את הנגיד על הישארותו בתפקיד ואמר: הרבעון האחרון ב- 2009 עומד על 4.8% -  נתון שהוא מאוד מכובד וכמעט הכי גבוה מקרב המדינות המפותחות".



עוד אמר ראש הממשלה לנגיד: אתה עושה תחזית צמיחה ואני עושה יעד צמיחה. אנחנו נמשיך להזיז את המערכות ונמשיך לקדם את הרפורמות, כך שהצמיחה תהיה גבוהה הרבה יותר מ- 0.7. אנחנו נמשיך לפעול ולקדם את המשק, כדי שהדו"ח הבא יהיה טוב יותר".

מוקדם יותר הגיש פישר את הדו"ח לנשיא המדינה שמעון פרס. הנגיד אמר לנשיא "זהו כבוד גדול בשבילנו להציג בפניך את הדו"ח.הדו"ח מנתח את מה שקרה בשנה שעברה. איך יצאנו בעלות יחסית נמוכה מהמשבר הגלובלי וגם מסתכל קצת קדימה. יש בו פרק על איכות הסביבה, על תחום הרווחה במשק ושיעור העוני. אני זוכר איך ביומי הראשון בתפקיד כשהיית שר התקשרת לדבר על הנושא הזה".

הנשיא השיב לנגיד, כי "מותר לי להגיד הפעם שאתם עושים שירות מדהים למדינת ישראל. אין חילוקי דעות שמכל המדינות שעברו את המשבר ישראל עברה בין הראשונות. ישראל יצאה מהמשבר יותר חזקה ויותר משגשגת ממה שנכנסה אליו. עם עובדות אי אפשר להתווכח. השיפור הכלכלי  הרים את מוראל המדינה ושיפר את רווחתם של תושבי ישראל. זו הפעם הראשונה שההכנסה לנפש בישראל חוצה את  גבול 30,000 דולר פר קפיטה – אלו נתונים מדהימים".

הנשיא התייחס להישגים הכלכליים ולתרומתו של הנגיד לנתונים הטובים ואמר :" חלק גדול מהתוצאות טמונות בעבודה הקשה של תושבי המדינה ושיתוף הפעולה בין היזמים, התעשיינים, העובדים, ממשלת ישראל , משרד האוצר וההסתדרות, אך במרכז התודה וההערכה עומד סטנלי פישר שבאמת עשה עבודה יוצאת מן הכלל. אותי לא הפתעת." אמר הנשיא." סטנלי שלא ידע את השפה קודם סירב לדבר אנגלית ולמד עברית. זה מדהים.השארת הזדמנויות באמריקה והגעת לישראל כשמצבה הכלכלי לא היה כל כך מזהיר. עלית לישראל בלי תנאים והתעקשת גם לדבר עברית וגם לעשות בנקאית.אני אומר את הדברים מהלב, כל כך מגיע לך ואני כל כך שמח להיות השליח של התודה הזו.ראיתי כלכלן עקשן ותוצאות אופטימיות. אני רוצה להודות לך מקרב לב על תוצאות הדו"ח".

הנשיא הוסיף, כי הוא " מברך את פישר על בחירתו לקדנציה נוספת. הממשלה עשתה זאת בצורה מכובדת וראויה. העובדה שנבחר ת לקדנציה נוספת מבטיחה שתהיה בישראל קדנציה כלכלית אופטימית".

פישר הודה לנשיא ואמר לו "תודה אני מחכה לחתימתך". "הכל יהיה חתום" השיב הנשיא.

בנימה מחוייכת אמר הנגיד לנשיא : "אני יודע שאתה קורא הרבה, אז זה דו"ח  קטן לקריאה. זה רק שלוש מאות ומשהו עמודים." הנשיא השיב לו "יש הרבה מספרים אפשר לדלג עליהם".