
סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, השופט מרדכי פלד, גזר עונש של 20 שנות מאסר על העבריין אריה אלפרון, אשר הורשע בסחיטה ובאיומים כלפי בעלי מסעדה, בדרישה שאלו יעבירו לידיו את מלאי הבקבוקים הניתנים למחזור שבידיהם.
העונש מורכב מעונש מאסר אשר נגזר על אלפרון בגין העבירה הנוכחית, ומהפעלה של עונש מאסר על תנאי אשר נגזר עליו עקב הרשעה קודמת בעבירות דומות.
"הנאשם הילך אימים על המתלוננים בפרשה זו, כאשר עקף את השימוש בכוח הזרוע, בדרך של הטלת אימה על מנת לקבל את מבוקשו וזאת גם תוך כדי שרבוב של שם משפחתו, כשהיה בכך כדי להחריד את המתלוננים, כשניכר היה בהם גם במהלך מסירת עדותם בבית המשפט, כי הם מעידים מתוך חרדה וחשש רב", קבע השופט.
לדבריו, "העבירה אותה ביצע הנאשם מגלה חומרה רבה. מדובר במעשה סחיטה באיומים שמשמעותו השתלטות על שגרת העסקים של המתלוננים, כאשר הנאשם מבהיר להם כי אין בכוונתו לשמוע סירוב כלשהו, כשהוא מעביר את אותו מסר מאיים המלווה בסחיטה, בדרך של הפחדה ואיומים. התנהגות מעין זו, ראויה לתגובה עונשית הולמת הכוללת מרכיב של מאסר ממשי".
השופט הוסיף, כי "אמנם, הנאשם לא פעל במקרה זה באלימות פיזית, אך כאמור, פעל בדרך מתוחכמת כשהיה במכלול התנהגותו כדי להפחיד עד מאוד את המתלוננים, כאשר הנאשם עשה בסופו של דבר דין לעצמו והחליט ליטול את הבקבוקים שאותם סירבו המתלוננים ליתן לו, כשהוא אינו שועה לסירובם".
כאמור נגזרו על אלפרון 20 חודשי מאסר בפועל, 12 בגין ההרשעה הנוכחית ו-8 בגין ההרשעה הקודמת, ובנוסף נגזרו עליו 8 חודשי מאסר על תנאי וקנס בסכום של 5,000 ש"ח.
השופט פלד דחה את בקשת אלפרון לדחיית ביצוע העונש עד לערעור, וקבע כי אלפרון יתייצב לריצוי עונשו ב-3 במאי.