חשוד. יהושע פולק
חשוד. יהושע פולקפלאש 90

בית המשפט השלום בראשון לציון האריך בשבוע את מעצרו של סגן ראש עיריית ירושלים לשעבר, יהושע פולק, החשוד כי קיבל שוחד תמורת קידום פרויקט "הולילנד".  במקביל האריך בית המשפט בשבעה ימים את מעצרם של אלי שמחיוף, סגן ראש עיריית ירושלים לשעבר, ומאיר רבין, אחד מיזמי הולילנד.

יהושע פולק נחשד בלקיחת שוחד, תווך לשוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע.

"ככל שחשוד אינו יודע מה מצוי בגדר חומר החקירה שבידי המשטרה, ממילא יקשה עליו ואף לא יהא זה נכון מבחינתו לשבש החקירה. החשש לשיבוש חקירה עולה כמעט תמיד לאחר שאדם נחקר במשטרה. הסיבה לכך פשוטה בתכלית, שכן אז הוא נחשף לחומר חקירה המצוי בידי המשטרה. משום כך, הבחינה היא בחינה אחרת ושונה, והיא האם קיים חשש עתידי לשיבוש החקירה", כתב השופט אברהם הימן.

"מדובר בחקירה מורכבת ביותר. החשוד היה במועד הרלבנטי יו"ר הועדה המקומית לתכנון ובנייה. קיים חשד סביר, כפי שפירטתי לעיל, שממנו עולה שהחשוד נטל שוחד ובתמורה יצאה אל הפועל תכנית המכונה "הולילנד". אני שוב חוזר ומדגיש משום שהיו פירסומים בעניין זה. אני מדבר על חשד סביר במובן החוקי שלו, והרלבנטי לשלב המשפטי, דהיינו החקירה. ודברים אלה רלבנטיים לחשש האינהרנטי לשיבוש החקירה, שכן ככל שמדובר במעשים חמורים כל כך, כך מן הסתם, ומטבע הדברים, יעשה אדם כדי לשבש החקירה. הדברים חמורים ולא אחזור עליהם, אומר אך זאת, חשד הוא שמי שאמור לשמור כשומר סף, מעל באמון הציבור, וזה החשד. יש והחקירה תתפתח לכיוון מסויים, יש והחקירה תתפתח לכיוון אחר. המצב דהיום הוא שיש לדעתי, לתת למשטרה מירב האפשרויות וכל הכלים למצות החקירה עד תום. מיצוי חקירה הוא בוודאי באינטרס הציבורי במקרה דנן, אינטרס ציבורי רב משקל. אך יש ויהא בו אינטרס לחשוד גם כן", כתב השופט.