
תושבי בית יהונתן שבכפר השילוח כלל אינם מרוצים מהחלטת פעילי הימין, ובראשם איתמר בן גביר וברוך מרזל, לצעוד במרכז שכונתם במחאה על הבניה הבלתי חוקית במקום, תוך שהם מכנים את הצעדה - "פרובוקציה".
בהודעה רשמית שפרסמו דיירי הבית נאמר, כי "תושבי בית יהונתן מיצרים על הניסיון של קיצוניים משמאל ומימין לעשות פרובוקציות, ולהוביל להדרדרות ביחסים הרגישים בסילוואן".
"לצערנו פנייתנו למשטרה למנוע את הצעדה לא נענתה, ואנו מקווים כי כל הצדדים יגלו הבנה ובגרות", מוסיפים תושבי הבית, המצטרפים בכך לקריאת עמותת אלע"ד המיישבת את האזור, אשר ביקשו גם הם בעבר להימנע מקיומה של הצעדה.
המשטרה ערוכה הבוקר (ראשון) בכוחות מתוגברים בכפר השילוח. לפני זמן קצר הובאה למקום מכתזית של המשטרה וכמו כן הוצבו מחסומים רבים בשכונה.
אמש (מוצ"ש) פנתה לשכת ראש הממשלה למשרד לביטחון פנים בבקשה לדחות את צעדת פעילי הימין הצפויה להיערך הבוקר (ראשון) בשכונת כפר השילוח.
לשכת השר לבטחון פנים הודיעה מאוחר יותר, על דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, כי לא תמנע את הצעדה וכי המשטרה תיערך על מנת שההפגנה תעבור בסדר הראוי. גורם במשרד מסר כי "היועץ המשפטי לא חשב שזה יעבור מבחן בג"ץ וכי ההערכה היא שההפגנה תעבור ללא אירועים יוצאי דופן".
