הפורום המשפטי למען א"י פנה ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, זאת בדרישה שיורה לממשלה לפעול נגד הצו שהוציא אבו מאזן להחרמת מוצרי התנחלויות.

לטענת עו"ד שימרית אלקלעי, באת כוח הפורום, הצו שעליו חתם אבו מאזן על פי הדיווחים בתקשורת, מנוגד להסכמים עליהם חתומה הרשות הפלסטינית המוכרים בשם "הסכמי פאריס".

לטענתה, "הרשות הפלשתינית מפרה הבנות והסכמים הנוגעים לכל הקשור ליחסים הכלכליים בינה לבין מדינת ישראל. ובפרט, מפרה את "הסכם פאריס" - החלק הכלכלי של הסכם אוסלו".

"הפרה זו מתבטאת בחרם על מוצרים ומצרכים של תושבי מדינת ישראל, לשם כך בין היתר, הקצתה הרשות כוח אדם ומשאבים להחרמת סחורות והשמדתן בדרכים שונות. בנוסף, הקימה הרשות את "קרן הכבוד הלאומי", אשר תממן את הפעילות להחרמת מוצרים מאזור איו"ש ברשות הפלשתינית", מציינת עו"ד אלקלעי.

"מיותר לציין, כי, הפרות בוטות אלה פוגעות בכלכלה של שני הצדדים, ביכולות הייצור בתעשייה, במסחר ובחקלאות, וכן בזמינות כוח העבודה, וביכולתם של עובדים מהרשות הפלשתינית להתפרנס ולחיות בשיתוף פעולה עם תושבי ישראל. הרשות הפלשתינית נוקטת בצעדים חד צדדיים, ומפרה את הסכם פאריס. צעדים אלה פוגעים במדינת ישראל, באזרחיה ובכלכלתה", חותמת אלקלעי ומוסיפה, נבקש את התערבותך המיידית להורות לממשלה לפעול לאכיפת הסכם פאריס".