שער יפו ירושלים
שער יפו ירושלים

עיריית ירושלים תגיש תוכנית חדשה לבניית מאות יחידות דיור חדשות במורדות קרית יובל וזאת במקום התוכנית הקיימת של מנהל מקרקעי ישראל לבניית 53 וילות יוקרתיות במקום, כך החליט בית המשפט המחוזי בדיון שהתקיים בנושא בשבוע שעבר.

בדיון שהתקיים ביום חמישי – 22.04.10 בראשות השופטת, נאווה בן אור, הוחלט להקפיא את המכרז ב- 60 יום, כדי לאפשר לעיריית ירושלים להכין תוכנית חלופית למתחם, הכוללת פינוי-בינוי והתחדשות עירונית לשיכוני אולסונגר.

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, פנה לשר השיכון, אריאל אטיאס, לפני כשבועיים בבקשה להקפיא את הליכי המכרז לבניית 53 וילות יוקרתיות ולאפשר לעירייה לקדם תכנית חדשה שתאפשר הקמת  כ- 300 יח"ד לצעירים על אותו השטח.

פנייתו של ברקת באה במסגרת מדיניות העירייה להעדפת בניה לצעירים על פני בניית דירות יוקרה. התכנית החדשה המוצעת הינה בשיתוף מלא של תושבי השכונה והמינהל הקהילתי מתוך מטרה למשוך אוכלוסיה צעירה לשכונה ולאפשר רכישת דירות במחירים ברי השגה.

ברקת ציין במכתבו כי "באמצעות ניצול יעיל של השטח, ניתן לאפשר בנייה בהיקף של כ- 300 יח"ד, דבר אשר יגדיל פי שישה את מספר יחידות הדיור המתוכננות כיום במקום.

עיריית ירושלים מבקשת לקדם תכנית חדשה באזור, שתתבסס על קודמתה, ותכלול כעשרים וחמישה דונמים ושטחים נוספים בסביבה, דבר שיאפשר תוספת של מאות יחידות דיור נוספות, ותאפשר לתושבים ולצעירים לקנות דירות באזור".

העירייה ביצעה סדרת בדיקות כלכליות ותכנוניות של התכנית שמשווק מינהל מקרקעי ישראל  ושל אזור מורדות שכונת קריית היובל במסגרת הכנת תכנית מתאר חדשה לשכונה. הבדיקות העלו כי התכנית אותה משווק מינהל מקרקעי ישראל אינה מנצלת בצורה ראויה את השטח הקיים, וכי ניתן באמצעות תכנון מחודש לנצל את השטח באופן יעיל יותר.

ראש העיר ציין בתגובה להחלטה כי "עיריית ירושלים מעוניינת לשמור על אופייה הצעיר של שכונת קריית היובל ולקדם בשכונה בנייה לזוגות צעירים במקום וילות יוקרתיות, כחלק מהמאמץ להשאיר את הצעירים בירושלים, לאפשר דיור בר השגה ולעצור את ההגירה השלילית מהעיר ".

תכנית המתאר החדשה שמקדמת העירייה, בשיתוף המינהל הקהילתי והתושבים, מציעה תכנון מחודש של השטח העומד כיום למכרז, על מנת לאפשר בו מגורים למשפחות צעירות, בתנאים טובים ונוחים. העירייה רואה חשיבות בשמירת ציבור הצעירים בעיר ופועלת לקידום דיור בר השגה, קידום תכניות לבנייה רוויה, על פני וילות ודיור יוקרה.

נושא הדיור בר ההשגה בירושלים עומד בראש סדר העדיפויות של העירייה, ובחודשים האחרונים החל לפעול צוות בשיתוף הרשות לפיתוח ירושלים לקידום תכניות לדיור בר השגה והתחדשות עירונית, בתקציב של כמיליון שקלים.