מוזיאון העיר חיפה מחפש פריטים לאוסף ההיסטורי
מוזיאון העיר חיפה פונה לציבור בבקשה לקבל תרומות של מוצגים ואוספים הקשורים להיסטוריה של העיר חיפה. לאחרונה התקבלו במוזיאון תרומות רבות מתושבי חיפה בהן: גלויות, תמונות, חפצים היסטוריים וצילומים הקשורים לעיר חיפה ולסביבתה. המוצגים שנתרמו חושפים אור חדש על אורחות החיים בעיר. התרומות מהוות כלי עזר חשוב למחקר ולימוד מעמיק של תולדות חיפה וחיי תושביה. כל תרומה שתתקבל תעבור מחקר מקיף שיבדוק את מקורותיה ההיסטוריים. המוצגים יישמרו באוסף המוזיאון וישולבו בעתיד בתערוכות המתחלפות במוזיאון.
צוות המוזיאון שוקד על בניית האוסף שמורכב בעיקרו מצילומים, גלויות וחפצים היסטוריים, ומאגר דיגיטאלי המכיל צילומים היסטוריים של חיפה וסביבתה.
בין התרומות שהתקבלו בימים אלה במוזיאון נציין את תרומתו של מר יהודה להב, הכוללת חפצים שנמצאו בעליית גג באחד הבתים בחיפה. בין החפצים ניתן למנות צילומים היסטוריים של חיפה משנות ה - 30 יחד עם אותות הצטיינות ומדליות של הצבא הבריטי. לאחר מחקר של צוות מוזיאון העיר נתגלה כי החפצים שייכים לאלכסנדר לבית וילבושביץ - משפחה חלוצית בתחום התעשייה המודרנית בארץ ישראל בתקופת הישוב. אלכסנדר וילבושיץ היה המפקח על עבודות הבניין בבית חרושת "שמן".
לפרטים נוספים:
מוזיאון העיר חיפה, שדרות בן גוריון 11, חיפה. טל': 04-9115888. www.hms.org.il