
על פי הוראת בג"ץ יתייצבו היום (חמישי) בבית המשפט העליון הורי התלמידות האשכנזיות, אשר סירבו להיכנע לפסיקה נגד ההפרדה העדתית.
שופטי בג"ץ, אדמונד לוי, עדנה ארבל וחנן מלצר הבהירו, כי התנהלותם של ההורים העאשכנזים אשר הוציאו את הילדות מבית הספר, מהווה לכאורה סיוע להפרת פסק דין של בית המשפט, זאת מאחר ובצעד זה מסכלים ההורים את קיום פסיקת בג"ץ אשר אסרה אפליית נערות בבית הספר "בית יעקב" בעמנואל על רקע עדתי.
בהודה שהעביר משרד החינוך לבג"ץ לקראת הדיון שייערך היום, נאמר כי המשרד הוציא צו סגירה לבית הספר הפיראטי ושההורים והמורים ממשיכים להפר את החוק ואת צו בית המשפט.
עמותת "נוער כהלכה", אשר הגישה את העתירה, טוענת כי לא רק ש"מרכז החינוך העצמאי" אינו עושה דבר לקיים את צו בית המשפט העליון לסגירת בית הספר ל"אשכנזיות", אלא הוא פועל להמשך ביזויו של פסק הדין "בדרך של מסע שיסוי נגד העותרים, נגד בית המשפט ונגד שופטיו ותוך הבעת זלזול מוחלטת במהות המשפט עלינו".
