אופטימיים. יוון
אופטימיים. יווןפלאש 90

שגריר יוון בישראל, גיריאקוס לוקאקיס, אמר הבוקר ליושב ראש הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין, כי יוון אופטימית באשר להתאוששותה מהמשבר הכלכלי.

גיריאקיס, שנועד הבוקר עם ריבלין בלשכתו, הוסיף: "מדינות אירופה נרתמות לסייע לנו, ואנחנו אופטימיים ומאמינים שבסופו של יום תצלח התכנית ליציאה מהמשבר. זה ענין של אירופה כולה, ועליה להיות מוכנה להתמודד עם משבר מסוג זה". ריבלין אמר לבן שיחו, כי מדובר בשעת מבחן לאיחוד האירופי ולמדינות גוש האירו.

בנושא המדיני, הביע גיריאקוס תקווה כי הסכסוך הישראלי-פלסטיני יתברר במשא ומתן, והדגיש כי יוון סבורה כי הערובה לביטחונה של ישראל הוא תנאי מוקדם לכל הסדר. ריבלין הסביר, כי איננו רואה טעם כי ישראל תחתום על מסמך שהפלסטינים לא יוכלו למלא את חלקם בו, שכן "אבו מאזן איננו מסוגל לספק את הסחורה". אשר לפתרון העתידי הוסיף ריבלין: "אני מעדיף שהפלסטינים יהיו אזרחי המדינה הזו, מאשר לחלק את הארץ". 

ריבלין הודיע לשגריר היווני, כי בחודש הבא תשתתף סגנית יו"ר הכנסת, ח"כ רוחמה אברהם, כנציגת הכנסת בטקס חנוכת האנדרטה לזכר יהודי אתונה שנספו בשואה. השניים סיכמו להוסיף ולפעול תוך שיתוף פעולה בין הפרלמנטים.