חניכי תנועת עזרא מרחבי הארץ התכנסו לפנות בוקר (שישי) לטקס סיום המסע לרגלי המצדה במדבר יהודה.

הטקס מציין את סיומו של "מסע הגרעין" השנתי שעוברים קרוב לאלף חניכי קבוצת אורות בכיתה ט', שמטרתו הכשרת החניכים לקראת כניסה לתפקידי ההנהגה בתנועת עזרא.

בשנת הפעילות הבאה יעסקו 12,000 החניכים בתנועה בנושא "ופניהם איש על אחיו". כל גרעין מקבל מידי שנה משימה שבו יצור פעילות ומוקדי הגשמה התנדבותיים שיפעלו סביב הנושא ולהגשמתו. המשימה שלהם: יצירת תרבות דיבור.

בבחירת השם החדש מתבטאת הדינמיקה בין תנועות הנוער. בנ"ע 'לקחו' לאחרונה מעזרא את השם של שבט דביר לאחרונה. הדלפה מחדר הישיבות: הייתה התלבטות גדולה בין גרעין רעים, אחווה ואחיה. ובסוף הוחלט על אחיה. נקמה מתוקה? ייתכן.

בטקס נאמר לחברי הגרעין "משימתכם, כפי שנחשפתם אליה במהלך המסע, היא יצירת תרבות דיבור חדשה. בדור זה בו רב התקשורת מתנהלת באופן אמצעי ולא באופן ישיר, בדור זה בו השיח נהפך רדוד וחלול, השפה דלה, ואיש לרעהו לא אומרים "חזק". משימתכם היא ליצור שינוי בתרבות השיח, ליצור ולהיות אנשים בעלי יכולת לפתח רעות עמוקה, בעלי יכולת לנהל שיח איכותי, אנשים העומדים מאחור דבריהם ולא מסתתרים מאחורי מסך, אנשי אמת שפניהם איש אל אחיו".

מזכ"ל התנועה אמר אמש לערוץ 7, "בועידה האחרונה החליטה התנועה למקד את פעילותה בחינוך, על כן שינינו השנה את מתווה ההכשרה של הגרעין החדש בתנועה. הובלנו את כל הגרעין המיועד שלושה ימים במדבר יהודה, שלושה ימים של מסע ערכי שכלל פעילויות סביב המשימה אותה על חברי הגרעין למלא".

הוא הסביר כי "תנועת עזרא מטילה כל שנה על גרעין מסויים משימה חברתית. השנה המשימה היא "יצירת תרבות דיבור חדשה". בימים שרוב הקשר שלנו מתבצע על מדיה ולא פנים אל פנים אנחנו רוצים לתת למנהיגים הבאים של התנועה תפקיד למלא משימה משמעותית בהמשך חייהם".

מהווי התנועה: