ברוקר בבורסה
ברוקר בבורסהפלאש 90

שווקי המניות ברחבי אסיה המשיכו לצנוח לאור חששות המשקיעים מהמשבר הכלכלי ביוון שעשוי להשפיע על כל ההתאוששות הכלכלית הגלובאלית.

מדד הניקיי ביפן ירד ב-3.2% לאחר שבמסחר הבוקר הוא נצח ב- 4.1%, בעוד המדד המרכזי באוסטרליה ירד ב- 1.6%.

הנפילות הללו מגיעות יום אחד בלבד לאחר הירידות החדות בשוק מניות האמריקאי, שם נפל מדד הדאו-ג'ונס ב-9% אתמול ולאחר מכן התאושש קמעה.

גם ערך הליש"ט מול הדולר והאירו ירד כתוצאה מהאי וודאות בבחירות המתרחשות בבריטניה, אשר תוצאותיה יפורסמו היום. על פי תוצאות ראשוניות, ועל פי תוצאות המדגמים, אף מפלגה לא תזכה ברוב מכריע. משמעות הדבר היא דאגה בקרב המשקיעים בנוגע לממשלה חלשה שאולי תקום ולא תוכל לקיים מדיניות חזקה הכוללת צמצום הגרעון הבריטי.

הנפילות החדות בבורסות בעולם מגיעות באמצע המשבר היווני, כאשר רק אתמול אישרו ביוון קיצוץ משמעותי בהוצאות בתמורה לתוכנית חילוץ כלכלית בינלאומית. המשבר היווני מלווה זה כמה ימים בהפגנות אלימות ברחבי יוון.

מנהיגי אירופה צפויים להיפגש בהקדם האפשרי על מנת לדון בחבילת ההלוואות בשווי 110 מיליארד אירו ליוון, בעוד שרי הכלכלה של ה-G7 צפויים גם הם להתכנס ולדון בהשלכות המשבר על הכלכלה העולמית.

"העולם חושש שהמשבר ביוון יתפשט ויגיע גם לספרד ופורטוגל", הסביר היידקי היגאשי מחברת SMBC בטוחות. לשתי מדינות אילו יש גם בעיות תזרים קשות, וגם להן הוקטן דירוג האשראי על ידי חברת סטנדרט אנד פור בשבוע שעבר.