ממשלת חמאס מזהירה את הציבור הפלסטיני מאכילת דגים המשמשים בארוחות גורמה במסעדות היוקרתיות ביותר. הסיבה אינה קשורה לטיב הדג המשובח, אלא לסכנות הבריאותיות החמורות הכרוכות בהכנה בלתי מקצועית שלו.
הכנתו מתבצעת על ידי ניקור של האיברים הרעילים על ידי שף מומחה לדבר ובעל רישיון, בתהליך המתבצע בעזרת סכין ייעודית הנקראת פוגו-היקי (fugu hiki). ההגשה היא בדרך כלל כמנת סשימי - פריסה של נתחים דקים מבשרו הנא של הדג. אבו נפחא הפך להיות דג מבוקש בשל גודלו וטעמו המזכיר בשר תרנגולת.
ביטאון חמאס "פלסטין" מדווח (9 במאי 2010), כי באחרונה יובאו ממצרים דרך מנהרות רפיח דג הפוגו, ממשפחת הנפוחיתיים (Tetraodontidae), המוכר בשם העממי "אבו נפחא". שמו המיוחד ניתן לו בשל התנפחותו בשעת סכנה לגודל כפול מגודלו המקורי על מנת להרתיע טורפים מאיימים. הבעיה העיקרית בדג מצויה ברעל עצבים קטלני (טטרודוטוקסין) הנמצא באיבריו הפנימיים - הכבד ואברי הרבייה (במיוחד בשחלות), וכן בעור הדג. הכנת הדג לאכילה מחייבת מומחיות של טבחים מקצועיים שעברו הכשרה מתאימה כדי למנוע סכנת מוות לסועדים.
ג'יהאד סלאח ממנהלת אוצרות הים ברשות הפלסטינית של חמאס ומומחה לכימיה אמר לעיתון "פלסטין", כי הדג מצוי במימי עזה במרחק של קילומטר עד שני קילומטר מהחוף. משקל הדג נע בין ק"ג אחד לשישה ק"ג. לאור מקרים של בהם תושבים נפגעו מאכילת הדג פרסמה מנהלת אוצרות הים החלטה האוסרת על המשך הדיג של דג אבו נפחא ומכירתו בשווקי עזה. פקחים של משרד החקלאות נשלחו לשווקים על מנת להחרים את הדגים האסורים ולהשמידם.