ועדת הכלכלה של הכנסת דנה היום באפליה של חברות בזק וחברת הכבלים "הוט" למתן שירות לתושבי יו"ש.
מועצה האזורית שומרון דרשה במהלך הדיון להפסיק להתייחס לתושבי יו"ש כאזרחים סוג ב' "יש להכיל את כל התקנות הנהוגות בקו הירוק גם על יו"ש כולל טלפוניה, אינטרנט , וטלוויזיה כמו לכל אזרח בארץ".
נכון להיום חברת הוט לא פועלת כלל בשטחי יהודה ושומרון, חברת בזק נותנת לתושבי יו"ש רוחב פס נמוך, הזמנת טכנאי רק פעם בשבוע.
חברות התקשורת אמרו בוועדה כי לעיתים רבות לא משתלם להם לפעול בשטחי יו"ש, ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ' (קדימה) עקצה את חברות התקשורת ואמרה להם כי בפעם הבאה יביאו לוועדה טישו כדי לנגב את הדמעות.
הועדה קיבלה את טענת מועצה האזורית שומרון והורתה לחברות התקשורת לפעול בהתאם, כמו כן החליטה הועדה הקמת ועדה המורכבת ממנכ"ל משרד התקשורת , ו-2 נציגי ציבור שתפקח על חברות התקשורת ותאשר רק במקרים חריגים לא לפעול בהתאם לחוק המפעילים.
בתום הדיון, אמר יו"ר מועצת שומרון, גרשון מסיקה לערוץ 7, "לא יעלה על הדעת שכל החובות של האזרחים בארץ חלים גם על תושבי יו"ש ואילו השרות שהם מקבלים הינו בדרג נמוך, כל תושב ביו"ש חייב לקבל שירות ככל תושב במדינת ישראל".
